Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Τα πιό νόστιμα και εύκολα τηγανόψωμα! Το πιό γευστικό σνάκ γιά όλες τις ώρες, που αρέσει σε όλους!

Από τις πιό εύκολες και νόστιμες συνταγές για ένα σνακ που αρέσει σεμικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες είναι το τηγανόψωμο.


Η εκτέλεση είναι απλή και σχετικά γρήγορη, με την προυπόθεση να υπάρχει ήδη έτοιμη η ζύμη. Μιά γρήγορη λύση είναι να την αγοράσετε έτοιμη από το φούρνο. Για μένα η καλύτερη λύση είναι ένα πολύ εύκολο ζυμάρι που μπορείτε να φτιάξετε  ακόμη και από την προηγούμενη μέρα, ώστε η παρασκευή του τηγανόψωμου να είναι γρήγορη.


ΥΛΙΚΑ:
500 g αλεύρι
1 φακελάκι ξερής μαγιάς
1 κ. αλάτι 
1 1/2 C νερό χλιαρό
1 Κ. λάδι

300-400g φέτα τριμμένη
Ελαιόλαδο για το τηγάνι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα δοχείο  και αφήνω να μείνει να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όπως αναφέρω και πιό πάνω η ζύμη μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα, να μείνει στο ψυγείο και όταν θέλω να τη χρησιμοποιήσω την αφήνω λίγη ώρα να "ζεσταθεί" και είναι έτοιμη για χρήση.



Χωρίζω σε 8 ίσα μέρη τη ζύμη . Ανοίγω κάθε κομμάτι ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα χοντρό φυλλαράκι 15 cm και βάζωστο κέντρο 1,5 - 2 Κ. τριμμένη φέτα. Κλείνω τη φέτα μέσα στη ζύμη φτιάχνοντας ένα πουγκί. Πατάω ελαφρά τις πιτούλες και τις κάνω επίπεδες, φροντίζοντας να μην ανοίξει η ζύμη και βγεί έξω το τυρί. 


Ζεσταίνω ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, και όταν ζεσταθεί καλά, ψήνω τις πιτούλες και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντάς τες συχνά, ώστε να ψηθούν καλά μέχρι μέσα, και να γίνουν αρκετά τραγανές απ' έξω.

Είναι εξαιρετικά νόστιμες όταν είναι ζεστές. 




πηγη: christiespicnic.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: