Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ελπίδες για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ελπίδες σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα για σημαντική βελτίωση και μείωση της πιθανότητας θανάτου, δίνει ένα νέο φάρμακο ανοσοθεραπείας που παρουσιάστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο από την εταιρεία Merck &Co.

Οπως έγινε γνωστό, το Keytruda, όπως ονομάζεται το φάρμακο, εάν χορηγείται μόνο του μειώνει στο μισό τον ρυθμό εξέλιξης της νόσου και σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου σε σχέση με τη χημειοθεραπεία μειώνει το ποσοστό θνησιμότητας από την ασθένεια κατά 40%.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών που έγιναν, εάν η εν λόγω ανοσοθεραπεία χορηγηθεί παράλληλα με δύο παλιότερα είδη χημειοθεραπείας, τότε όχι μόνο μειώνεται ο ρυθμός εξέλιξης της νόσου, αλλά σε σχέση με τη χορήγηση μόνο χημειοθεραπείας, οι πιθανότητες για μείωση του μεγέθους των όγκων διπλασιάζονται.


Το Keytruda ως μονοθεραπεία δόθηκε σε ασθενείς που είχαν υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης PD-L1, ενώ σε δεύτερη δοκιμή χορηγήθηκε σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από αυτές, ο συνδυασμός της συγκεκριμένης ανοσοθεραπείας με χημειοθεραπεία με βάση την πλατίνα έπειτα από 10,6 μήνες μείωσε κατά 47% τις πιθανότητες θανάτου ή χειροτέρευσης της κατάστασης της υγείας του ασθενούς σε σχέση με τη χορήγηση απλής χημειοθεραπείας.Επιπλέον στο 55% των ασθενών το μέγεθος των όγκων μειώθηκε κατά 29%.

Πηγη: pancreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: