Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Η Γερμανία θα ελέγχει την τροφή της Ευρώπης...




Η Γερμανία εγκρίνει η εταιρεία Bayer να εξαγοράσει τη Monsato και ένα σκάνδαλο αποκαλύπτεται. 



Όπως είχε γίνει γνωστό, η Μonsanto κατηγορούταν ότι προϊόντα της περιείχαν το συστατικό Glyphosate, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θεωρείται καρκινογόνο. Μετά από έλεγχο, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι "ενέκρινε τρεις κατηγορίες γενετικά τροποποιημένων σπόρων για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές". 

Είναι οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι σόγιας της Μοnsanto, (Roundup, Ready 2, Xtend), που μπορούν πλέον, άφοβα, να συνεχίζονται να χρησιμοποιούνται σε παραγωγή τροφίμων και σε ζωοτροφές, παρά την επικινδυνότητα τους. 
Όπως είναι φανερό, η Γερμανία όχι μόνο θα ελέγχει τι τρώμε, αλλά θα μας ταΐζει και επικίνδυνα. Ήδη πάνω από το 90% των πολιτών της Γερμανίας διαμαρτύρονται για το συστατικό Glyphosate. 


Πλέον, ανοίγει η πόρτα στη Ρωσία να είναι η μόνη που θα προμηθεύει την Ευρώπη με ασφαλή προϊόντα, αφού στη χώρα απαγορεύονται τα δηλητήρια της Monsanto/Bayer.
Ο ίδιος ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η ρωσική γεωργία έχει κινητοποιηθεί και μπορεί να ξεκινήσει να προμηθεύει την  Ευρώπη μη βιολογικά προϊόντα.  

Πηγή: voicenews.gr