Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Επιστήμονες δημιούργησαν περισσότερα από 150 έμβρυα τα οποία είναι υβρίδια ανθρώπων-ζώων σε Βρετανικά εργαστήρια. (BINTEO)


Επιστήμονες δημιούργησαν περισσότερα από 150 έμβρυα τα οποία είναι υβρίδια ανθρώπων-ζώων σε Βρετανικά εργαστήρια. 
Σύμφωνα με την Daily Mail, 155 «αναμεμειγμένα» έμβρυα τα οποία περιείχαν ανθρώπινο και ζωικό γενετικό υλικό κατασκευάζονται από το 2008 οπότε και δημιουργήθηκε το Human Fertilisation Embryology Act.


Τρία εργαστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο (King’s College London, Newcastle University και Warwick University) απέκτησαν άδεια για πειράματα αυτού του είδους, προκειμένου, σύμφωνα με τους ιθύνοντες ερευνητές, να βρεθούν πιθανές θεραπείες για ανίατες ασθένειες. Το ύποπτο στην όλη υπόθεση είναι ότι τα υβρίδια αυτά δημιουργήθηκαν κρυφά τα τελευταία τρία χρόνια.
Το θέμα έφτασε στο Βρετανικό Κοινοβούλιο καθώς –αφού υπάρχει «ηθικός» και «ιατρικός» σκοπός και όλοι όσοι εργάζονται εκεί είναι υπερήφανοι για τις προσπάθειές τους– δεν υπήρχε λόγος τα εν λόγω πειράματα να γίνονται εν αγνοία του κόσμου.

Ανάμεσα σε άλλες, εκείνη που προκαλεί εντύπωση είναι η απάντηση του κατεξοχήν υπεύθυνου καθηγητή Robin Lovell-Badge του Medical Research Council’s National Institute for Medical Research, ο οποίος είπε «Ο λόγος που γίνονται αυτά τα πειράματα είναι για να κατανοήσουμε την πρώιμη ανθρώπινη ανάπτυξη αλλά και για να βρούμε θεραπείες σε σοβαρές ασθένειες. Σαν επιστήμονας αισθάνομαι ότι υπάρχει ηθικό χρέος να συνεχιστεί αυτή η έρευνα».

Η έρευνα αυτή την στιγμή έχει σταματήσει λόγο έλλειψης οικονομικών πόρων, αλλά οι επιστήμονες είναι βέβαιοι ότι η «δουλειά» τους θα συνεχιστεί στο μέλλον.
Αλλά το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Ποιος μπορεί να εξασφαλίσει ότι στο κοντινό μέλλον –αν όχι στο παρόν που ζούμε– δεν θα υπάρχει ήδη «αγορά» για «βελτιωμένα» όργανα, για βρέφη που όταν θα μεγαλώσουν θα είναι «διαφορετικά»;

Κάποτε όλα αυτά έμοιαζαν με σενάρια για ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά η πραγματικότητα μας έχει ξεπεράσει. Ποιοι και με ποιο σκοπό θα εκμεταλλευτούν αυτές τις «αλλαγές»; Τι συνέπειες θα έχουν στους Νόμους της Φύσης;

Πόσα από αυτά τα διάφορα υβρίδια που κατά καιρούς ξεβράζονται στην θάλασσα ή βρίσκονται ανορθόδοξα σε ερήμους είναι πλαστά, αυθεντικά ή «δημιουργήματα» των συγκεκριμένων ή άλλων επιστημόνων;

Σε αυτό το βίντεο αποτυπώνεται η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα του 21ου αιώνα. Στα σημεία που ο Άλεξ αναπτύσσει συγκεκριμένα θέματα, στην οθόνη εμφανίζονται και τα σχετικά άρθρα από BBC και άλλες "έγκυρες" πηγές που επιβεβαιώνουν ότι αυτά που λέει ΕΧΟΥΝ δημοσιευτεί. . Δυστυχώς ο εφιαλτης είναι πλέον οχι μόνο υπαρκτός, αλλά και ορατός.




Πηγη: epsilonellas.gr