Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ήρθε η Νέα Τάση της Μόδας για τους Άνδρες: Πλεκτά Σορτς από Vintage Κουβέρτες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Όλοι σχεδόν γνωρίζουμε τι είναι το πλέξιμο ή το βελονάκι, κυρίως από τις γιαγιάδες μας οι οποίες μας έπλεκαν διάφορα ρούχα, όπως πουλόβερ με παράξενα σχέδια, σκουφιά και άλλα. Ο Schuyler Ellers, ωστόσο, αποφάσισε να πλέξει κάτι εντελώς διαφορετικό: ανδρικά ορτς, τα οποία τα πουλάει στο Etsy!



Οι πολύχρωμες δημιουργίες Eller δεν περιορίζονται όμως μόνο σε σορτς. Φτιάχνει επίσης παντελόνια «καμπάνες», κάπρι παντελόνια και άλλα. Τα περισσότερα από τα έργα του είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα πλεκτά. Ο ίδιος αναφέρει: «Οι αφγανικές κουβέρτες είναι αυθεντικά κομμάτια λαϊκής τέχνης, χειροποίητες από τεχνίτες σε όλη την Αμερική πολύ πριν από το 1960. Χρησιμοποιόντας μόνο ένα ψαλίδι και μια ραπτομηχανή, έχω μετατρέψει αυτές τις παλιές κουβέρτες σε φορέσιμα γλυπτά!»
Σε μια συνέντευξή του, ο Ellers εξηγεί: «Όταν έμαθα για πρώτη φορά να πλέκω στη Βαρκελώνη, θέλησα να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό από τυπικά πλεκτά.»
Ύστερα από πλέψιμο πολλών ωρών, κάθε μέρα και για πολλά χρόνια, μου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποίησω της αφγανικές κουβέρτες.
Οι παραγγελίες που παίρνω είναι για όλα τα μεγέθη, απ” όλες σχεδόν τις περιοχές του πλανήτη!







 Πηγη: diavaseto.eu