Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ο Τσίπρας γίνεται σήμερα 42. Τι θα του ευχηθείτε;


Τα 42 του χρόνια γιορτάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας για δεύτερη φορά ως πρωθυπουργός.


Ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1974 και αδιαμφισβήτητα τα φετινά του γενέθλια είναι διαφορετικά. Οι σχέσεις με τους ευρωπαίους έχουν αποκατασταθεί, η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε, το πρώτο μέρος της δόσης έχει εισρεύσει στα κρατικά ταμεία και οδεύουμε ήδη προς την επόμενη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου με επίκεντρο τα εργασιακά.

Μπορεί να φαίνεται ότι πολλά είναι διαφορετικά σε σχέση με τα περσινά γενέθλια του πρωθυπουργού, ωστόσο πολλά πράγματα είναι ακόμη ίδια. Η ελληνική οικονομία παραμένει σε ύφεση, τα capital controls εξακολουθούν να παραμένουν έστω και πιο χαλαρά και η εποπτεία των δανειστών συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς.

Στον προσωπικό λογαριασμό του πρωθυπουργού στο  Facebook, κυριαρχούν πλέον οι φωτογραφίες με τις συναντήσεις που έχει με τους ξένους ηγέτες, όπως με τον αμερικανό πρόεδρο, ή την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.

Στα περσινά του γενέθλια, μέρα κατά τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών πέρναγαν την πόρτα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους με αντικείμενο τη συγκέντρωση στοιχείων για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, ο πρωθυπουργός με σαφώς πιο «αγωνιστική» διάθεση  είχε προαναγγήλει μέσω facebook τη συνέντευξή του στο Κόκκινο.


Πηγή: iefimerida.gr