Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Που Συσσωρεύει το Σώμα σας Λίπος και ποιος είναι ο Καλύτερος Τρόπος να το Ξεφορτωθείτε.



Ξέρετε τι είναι παχυσαρκία; Παχύσαρκος είναι ένας άνθρωπος που έχει περισσότερο λίπος και ζυγίζει αρκετά πιο πολύ από το κανονικό.
Το βάρος πολλές φορές μπορεί να προέρχεται από τους μυς, τα κόκαλα, το λίπος ή/και την υγρασία του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος ενός παχύσαρκου ατόμου είναι μεγαλύτερο από αυτό που θεωρείται υγιές για το σώμα του σε σχέση με το ύψος του. 

Οι ειδικοί λένε επίσης ότι η παχυσαρκία εμφανίζεται όταν τρώμε περισσότερες θερμίδες από όσες ξοδεύουμε. Η ισορροπία μεταξύ εισερχόμενων και εξερχόμενων θερμίδων διαφέρει ανάλογα με τον άνθρωπο. Μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το βάρος του σώματός μας είναι οι κληρονομικοί παράγοντες, η υπερφαγία, η κατανάλωση πολύ λιπαρών τροφών και η έλλειψη σωματικής άσκησης.
Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, γιατί η παχυσαρκία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, καρδιακών παθήσεων, αρθριτικών και μερικών ειδών καρκίνου. Αν είστε παχύσαρκος, με το να χάσετε το 5-10% του βάρους σας μπορεί να καθυστερήσει ή να βοηθήσει στην πρόληψη μερικών από αυτές τις ασθένειες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαβάσετε παρακάτω και να κατατάξετε τον εαυτό σας σε ποια ομάδα ανήκετε- σύμφωνα με τον τρόπο ζωής που έχετε και με το πώς θα αντιμετωπίζατε αυτό το πρόβλημα.
  1. Παχυσαρκία που οφείλεται στο φαγητό.
Οι ειδικοί λένε ότι αυτός ο τύπος παχυσαρκίας, που οφείλεται στο φαγητό, είναι ο πιο κοινός τύπος παχυσαρκίας στον κόσμο και προκαλείται από την υπερβολική ποσότητα λιπαρών τροφών και τροφίμων με μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης. Γι’ αυτό, ο καλύτερος τρόπος να ξεφορτωθείτε τα κιλά, είναι να γυμνάζεστε το λιγότερο για 30 λεπτά την ημέρα. Είναι απλό, και πιστέψτε με, θα δείτε απίστευτα αποτελέσματα!

  1. Παχυσαρκία που οφείλεται στο στρες.
Θα έπρεπε να είστε περισσότερο προσεκτικοί, γιατί αυτός ο τύπος παχυσαρκίας συνήθως οφείλεται στο άγχος, το στρες και την κατάθλιψη. Έτσι, οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτού του τύπου την παχυσαρκία, συνήθως προσπαθούν να σκοτώσουν τη θλίψη τους στο φαγητό και στα γλυκά. Σημείωση: Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να ελέγξετε τον εαυτό σας! Προσπαθήστε να αποκτήσετε αυτοέλεγχο και αποφύγετε το περιττό φαγητό.
  1. Παχυσαρκία που οφείλεται στη γλουτένη.
Είναι ένας τύπος παχυσαρκίας, που οφείλεται στη γλουτένη. Συχνά εμφανίζεται στα κορίτσια στην εφηβεία, στην εμμηνόπαυση ή σε περιπτώσεις ορμονικών διαταραχών. Σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να αποφεύγεται η πολύωρη ακινησία, το κάπνισμα και το αλκοόλ! Και φυσικά, θα πρέπει να γυμνάζεστε καθημερινά!
  1. Παχυσαρκία που οφείλεται σε χαμηλό μεταβολισμό.

Αυτός ο τύπος παχυσαρκίας οφείλεται στο χαμηλό μεταβολισμό, την κύρια αιτία που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται συνεχώς πρησμένοι. Οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ καθημερινά ή έχουν αναπνευστικά προβλήματα είναι περισσότερο επιρρεπείς.  Το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε το αλκοόλ και να επικεντρωθείτε σε μία δίαιτα πλούσια σε λαχανικά και φρούτα.
  1. Παχυσαρκία που οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος.
Η παχυσαρκία που οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος είναι συχνά μία κληρονομική παχυσαρκία! Αλλά μπορεί, για παράδειγμα, να εμφανιστεί και κατά διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πως θα λύσετε το πρόβλημά σας; Απλό: με καθημερινή άσκηση (περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι κλπ).
  1.  Παχυσαρκία που οφείλεται σε έλλειψη σωματικής άσκησης.
Αρχικά να σας πούμε ότι, πολλοί άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, υποφέρουν από αυτό τον τύπο παχυσαρκίας, ειδικά όσοι κάνουν καθιστική δουλειά και παραμένουν σε μία καρέκλα για τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γυμνάζεστε καθημερινά και να κάνετε stretching στη δουλειά!
Πηγη: diavaseto.eu