Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Γερμανία: Είπαν κατά λάθος την αλήθεια για την Τουρκία!


Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία, από τον αμοραλισμό και τη διάθεση εξυπηρέτησης του ιδιοτελούς συμφέροντος στην πολιτική απέναντι στην Τουρκία. 

Συμφέροντος και μάλιστα του βραχυπρόθεσμου, αφού η Ιστορία αν διδάσκει κάτι είναι ότι τέτοιες ολιγωρίες τις πληρώνει κανείς ακριβά σε βάθος χρόνου…

Σε απόρρητο έγγραφό της, η γερμανική κυβέρνηση αποκαλεί την Τουρκία του Ερντογάν ως «πλατφόρμα δράσης» για ισλαμιστές, υπογραμμίζει την ιδεολογική συγγένεια της τουρκικής κυβερνητικής ελίτ με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ενώ αποκαλύπτει πως η στήριξη ισλαμιστών και τρομοκρατικών οργανώσεων από την Άγκυρα είναι δεδομένη και μάλιστα από τα ανώτατα κλιμάκια, ήτοι τον ίδιο τον πρόεδρο…
Παρόλα αυτά, συνεχίζει να επιθυμεί τη συνεργασία μαζί της, μια συμπεριφορά που κατανοείται στην Άγκυρα ως κατευναστική, με αποτέλεσμα να εκτρέφεται κάθε είδους όρεξη της ισλαμιστικής νομενκλατούρας, η οποία με εκτεταμένες διώξεις, με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα, επιχειρεί να διαμορφώσει την Τουρκία σε αποκλειστικό της φέουδο.

Το έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, αποτελεί απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση της Αριστεράς (Die Linke) στο Κοινοβούλιο, η οποία έχει διαβαθμιστεί ως απόρρητη!

Η αποκάλυψη του εγγράφου έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, καθώς συνετάχθη από το υπουργείο Εσωτερικών δίχως την παρέμβαση του αρμοδίου υπουργείου Εξωτερικών, με αποτέλεσμα το μάλλον «απρόσεκτο» κείμενο που απειλεί να δημιουργήσει νέα σοβαρότατα προβλήματα στις σχέσεις της γερμανικής κυβέρνησης με την Τουρκία, τη στιγμή μάλιστα που από την αρχή της κρίσης τηρούσε εξαιρετικά προσεκτική στάση για να μην «ερεθίσει» τα τόσο «ευαίσθητα» τουρκικά αντανακλαστικά (βλ. σύνδρομο καταδίωξης ή/και αυτοκρατορικής υπεροψίας).

Η αποκάλυψη του εγγράφου προκάλεσε πολιτικούς τριγμούς, με τους πιο «συστημικούς» όπως το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD να δηλώνει, ότι θα έπρεπε να έχει ερωτηθεί το υπουργείο Εξωτερικών, σε αντίθεση με την Αριστερά που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη, κάτι το οποίο εξέφρασε με μια δήλωση-φωτιά.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει. Δεν μπορεί δημοσίως να αποκαλεί εταίρο τον νονό της τρομοκρατίας Ερντογάν, όταν εσωτερικά προειδοποιεί ότι η Τουρκία είναι επίκεντρο του ένοπλου ισλαμισμού. Είναι ακατανόητο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να συμπεριφέρεται στον Ερντογάν σαν εύθραυστο αυγό, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία του φέρεται να είναι η κεντρική πλατφόρμα δράσης του ισλαμισμού και ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων»…


Πηγη: thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: