Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Aρχισαν τα όργανα: Γενικός ξεσηκωμός στην Κρήτη για τους 3.000 μετανάστες που στέλνει η Γερμανία σε πρώτη φάση…- Δώσαμε 2 δισ για τους λαθρομετανάστες!

«Θέλουν να μας κάνουν Λέσβο».



Γενικός ξεσηκωμός στην Κρήτη, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην απόφαση της Γερμανίας να στείλει στο νησί 3.000 μετανάστες τον προσεχή Δεκέμβριο. Οι Κρητικοί είναι έξαλλοι και φωνάζουν «Θέλουν να μας κάνουν Λέσβο».


Η κίνηση αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο 3, κατά το οποίο κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του.

Οι Κρητικοί ωστόσο εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό η έλευση και εγκατάσταση των προσφύγων στο νησί και αντιδρούν.

Την απόφαση αυτή της Γερμανίας υιοθέτησε αμέσως η ελληνική κυβέρνηση και ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου με επικεφαλής τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος προήδρευσε της περιβόητης σύσκεψης στο Ηράκλειο και προανήγγειλε τη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων στην Κρήτη.


Σύμφωνα μάλιστα με τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, οι 3.000 πρόσφυγες θα είναι μόνο η αρχή, καθώς υποστηρίζει ότι συνολικά 5.000 μετανάστες θα μεταφερθούν στο νησί. Ο κ. Αυγενάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για εν κρυπτώ διαδικασίες και κλειστές διαδικασίες με «εκλεκτούς προσκεκλημένους» συγκεκριμένους δημάρχους και φορείς του νησιού. «Ως ΝΔ δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το θέμα» σχολίασε στον Σκάι, αναφέροντας παράλληλα ότι όπου πάνε οι μετανάστες θα μείνουν μόνιμα.

Οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να φτάνουν αεροπορικώς στην Κρήτη, αρχικά στο Ηράκλειο και τα Χανιά, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του του στο Ράδιο Κρήτη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το πραγματικό κόστος που έχει επιβαρυνθεί η χώρα μας από την έναρξη της εισροής προσφύγων-λαθρομεταναστών, ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που η κυβέρνηση κόβει από μισθωτούς και συνταξιούχους με τον «κόφτη» να παραμονεύει…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, διέθεσε μέχρι τώρα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα 330 εκατομμύρια ευρώ, όχι όμως στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά σε Μ.Κ.Ο., εκ των οποίων τα περισσότερα σε Μ.Κ.Ο. του εξωτερικού.

Πηγη:  oparlapipas.gr