Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Σίγουρα το έχετε προσέξει στο κινητό σας..Προσοχή


Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται στα κινητά, είτε Android είτε iPhone μετά από επίσκεψη σε κάποιο site να τους εμφανίζεται μια νέα….….σελίδα η οποία μοιάζει να είναι από την Google και σας ενημερώνει ότι έχετε 4 ιούς στο κινητό σας ή παρόμοια μηνύματα ότι το κινητό σας βρίσκεται σε κίνδυνο!



Σιγά μην έχετε και κόρες! Μην φοβάστε δεν κινδυνεύετε από κανέναν ιό και το κινητό σας είναι μια χαρά!
Δυστυχώς αυτού του είδους οι σελίδες είναι διαφημιστικά τρικ επιτήδειων οι οποίοι προσπαθούν να ξεγελάσουν ανίδεους χρήστες smartphones. Ο λόγος; Μα φυσικά το κέρδος. Στην ίδια σελίδα που σας ενημερώνει ότι έχετε ιούς στο κινητό σας, σας παροτρύνουν να πατήσετε σε κάποιον σύνδεσμο και αργότερα να προσθέσετε το κινητό σας τηλέφωνο. Την στιγμή που θα το κάνετε αυτό θα αρχίσετε μια συνδρομή από την οποία το μόνο που θα κερδίσετε είναι φουσκωμένοι λογαριασμοί!
Φυσικά το κόλπο είναι “έξυπνο” κι έτσι αν προσπαθήσετε για παράδειγμα να πάτε στην προηγούμενη σελίδα δεν θα σας αφήνει.
Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς είναι πολύ απλά να πάτε πάνω στην γραμμή διευθύνσεων και να πληκτρολογήσετε και πάλι την σελίδα στην οποία βρισκόσασταν ή να κάνετε την όποια αναζήτηση είχατε κάνει προηγουμένως. Ή πολύ απλά να ανοίξετε μία νέα καρτέλα κλείνοντας αυτήν με τους… ιούς.
Επίσης, καλό θα ήταν να καθαρίσετε το ιστορικό σας έτσι ώστε να μην πέσετε πάνω στην ίδια σελίδα κατά λάθος. Πώς; Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του περιηγητή σας, στο απόρρητο και τέλος πατώντας την διαγραφή δεδομένων περιήγησης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ




πηγή: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: