Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

«Βουλιάζει» η Τήνος από χιλιάδες προσκυνητές


«Βουλιάζει» η Τήνος από τους χιλιάδες προσκυνητές που κατέφθασαν σήμερα στο νησί για να γιορτάσουν τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Βουλιάζει» η Τήνος από τους χιλιάδες προσκυνητές που κατέφθασαν στο νησί για να γιορτάσουν τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Επί ποδός βρίσκεται η ελληνική αστυνομία, προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεκπεραίωση της θρησκευτικής εορτής η οποία ολοκληρώνεται επισήμως στις 23 Αυγούστου, δηλαδή, στα εννιάμερα της Παναγίας.
Στην Τήνο βρίσκεται σήμερα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Η χθεσινή ταλαιπωρία των πιστών στο λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω της αρχικής απαγόρευσης απόπλου, δεν στάθηκε εμπόδιο στην πραγματοποίηση του ταξιδιού τους, για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης και να εναποθέσουν τάματα. Δεν είναι λίγοι οι πιστοί που διασχίζουν ακόμα και ηπείρους για να προσκυνήσουν την Παναγιά της Τήνου προκειμένου να φέρουν ένα τάμα, να κάνουν μια παράκληση ή να ευχαριστήσουν την Μεγαλόχαρη για την ευεργεσία της.
Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες και λίγο πριν την ανατολή του ηλίου τόσο οι κάτοικοι του νησιού όσο και οι επισκέπτες του, πηγαίνουν στο Ναό για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και να λάβουν τη Θεία Ευλογία. Άλλοι πάλι αμέσως μετά την αποβίβασή τους στο νησί ανηφορίζουν γονατιστοί το στενό πλακόστρωτο δρομάκι που οδηγεί μέχρι τα σκαλιά της Παναγίας της Τήνου για να πραγματοποιηθεί το τάμα τους.
Χθες ήρθαν και οι τελευταίοι επισκέπτες ανάμεσά τους και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης καθώς και τα στρατιωτικά αγήματα που θα συμμετάσχουν στον εορτασμό ανήμερα της Παναγιάς.
Ανάμεσα στις εκδηλώσεις για την Μεγαλόχαρη ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο αρχηγός του Ναυτικού και άλλοι επίσημοι επιβαίνουν σε τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού απ’ όπου πετούν στεφάνια στα κυκλαδίτικα νερά τιμώντας την επέτειο της βύθισης του αντιτορπιλικού «Έλλη» το Δεκαπενταύγουστο του 1940.
Πηγη: enews24.gr