Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η φυλή της Κρήτης


Ο κ. Μουζάλας αναρωτήθηκε εάν η Κρήτη είναι κάποια ξεχωριστή φυλή, που έχει αντιρρήσεις να εγκατασταθούν στο έδαφος της 2-3 χιλιάδες πρόσφυγες που μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτή η προκλητική φράση;


Σημαίνει πως οι κυβερνώντες τη χώρα έχουν χάσει το μέτρο, δεν γνωρίζουν σε ποιους απευθύνονται, ούτε ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους. Ο κ. Μουζάλας νομίζει ότι μπορεί να θέτει τέτοια ερωτήματα, εφόσον κυβερνάει. Δεν μπορεί όμως, δεν έχει το δικαίωμα. Το τί είναι η Κρήτη, εάν είναι φυλή, εάν είναι ινδιάνοι ή κάτι άλλο, αυτό επ’ουδενί δεν είναι σε θέση ένας κρατικός αξιωματούχους να το εξετάσει.
Η Κρήτη δεν είναι εχθρικό έδαφος και οι κρητικοί δεν είναι κάποια μειονότητα εντός του κράτους, για να απευθύνεται προς αυτούς ένας υπουργός με τόσο ιταμό τρόπο. 
Ο κ. Μουζάλας, που τόσο προσέχει το πώς θα απευθύνει το λόγο προς τους μουσουλμάνους της Θράκης ή προς του Αφγανούς και Σύρους πρόσφυγες, δεν ένοιωσε κανέναν δισταγμό για να προσβάλει κατάμουτρα τους κρητικούς και την Κρήτη. Εδώ φτάσαμε.

Εάν ο κ. Μουζάλας- που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσει τα γερμανικά σχέδια για μια Ελλάδα ξενοδοχείο προσφύγων-θα έπρεπε να γνωρίζει πως είναι ένας απλός υπάλληλος των Κρητών, κάποιος δηλαδή που έχει υποχρέωση να τους υπηρετεί. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι ποια φυλή είναι η Κρήτη και από κρατάει η σκούφια των κρητικών ή των θεσσαλών, το ερώτημα είναι άλλο: ποιος είναι ο κ. Μουζάλας;
Να το πούμε εμείς. Ο κ. Μουζάλας έχει την υποχρέωση να λύσει το πρόβλημα της παράνομης εισόδου, της ανεξέλεγκτης ροής μεταναστών προς την Ελλάδα. Δεν είναι εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, ούτε πρόεδρος ΜΚΟ. Είναι υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, της οποίας πρωταρχική υποχρέωση είναι η τήρηση των νόμων και φυσικά ο έλεγχος των συνόρων της χώρας. Κράτος χωρίς σύνορα δεν έχει ακόμη εφευρεθεί και εάν κάποια κυβέρνηση δεν μπορεί να τα διαφυλάξει αυτό είναι επαρκέστατος λόγος να αντικατασταθεί.
Το να αποφασίζει μόνος του ο κ. Μουζάλας, - ενδεχομένως μαζί και με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες εξυπηρετούν τα εθνικά τους συμφέροντα και είδαν πως μπορούν εύκολα να κάνουν την Ελλάδα hot spot- για το πόσοι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στην Κρήτη, δεν είναι εφικτό. Η κυβέρνηση δεν έλαβε τέτοια εντολή, να ιδρύει δηλαδή όπου θέλει στρατόπεδα προσφύγων, ούτε εξελέγη γι’ αυτό το σκοπό. Δηλαδή δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.
Και επειδή το αποκλειστικό δικαίωμα για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας δεν το έχει η κυβέρνηση αλλά ο λαός, αυτό σημαίνει, πολύ απλά, πως οι κρητικοί έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αρνηθούν τις αυθαίρετες αποφάσεις του κ. Μουζάλα και να τον εμποδίσουν να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έλαβε σε συνεργασία με τους γερμανούς που διοικούν την Ευρώπη.
Τους κρητικούς τους ρώτησε; Όχι. Ας πάει να τους ρωτήσει.
Πηγη: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: