Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Νικήθηκε ο καρκίνος ελπίδα σωτηρίας για εκατομμύρια ανθρώπους



Παγκόσμιος ενθουσιασμός για την επαναστατική ανακάλυψη αμερικανών επιστημόνων



Με μια απλή ένεση εξαφάνισαν τα συμπτώματα λευχαιμίας στους 9 από τους 10 ασθενείς
H ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ μέτρηση για την οριστική θεραπεία του καρκίνου φαίνεται ότι άρχισε μετά την επαναστατική ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι κατάφεραν να θεραπεύσουν τη συντριπτική πλειοψηφία ασθενών με λευχαιμία που βρίσκονταν μάλιστα στο τελευταίο στάδιο και τους απέμεινε ένας με δύο μήνες ζωής.
Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο για μια πολύ σπουδαία ανακάλυψη που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την επάρατη νόσο που χτυπάει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.
Η γενετική τροποποίηση των λεμφοκυττάρων είχε σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα συμπτώματα καρκίνου από ασθενείς που είχαν προσδόκιμο ζωής δύο έως πέντε μήνες. Η τεχνική αυτή αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλες τις μορφές καρκίνου και σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μέσα στο χρόνο θα υπάρξουν σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις.
Για επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου κάνουν λόγο Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι στο πλαίσιο της έρευνάς τους, είδαν να εξαφανίζονται πλήρως τα συμπτώματα σε ασθενείς με λευχαιμία τελικού σταδίου.


Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο “Sky News”, επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανέπτυξαν μία «θαυματουργή», όπως αποδείχθηκε, μέθοδο, την T-Cell Therapy με τη βοήθεια της οποίας τροποποιήθηκαν γενετικά οι «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος, τα επονομαζόμενα T-λεμφοκύτταρα, έτσι ώστε να επιτεθούν, με τη σειρά τους, στα καρκινικά κύτταρα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι με τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα της μεθόδου, καθώς πάνω από εννέα στους δέκα ασθενείς με σοβαρή μορφή λευχαιμίας είδαν τα συμπτώματά τους να εξαφανίζονται πλήρως. Μάλιστα όπως έσπευσαν να επισημάνουν οι Αμερικανοί ερευνητές, τέσσερις στους πέντε ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου του αίματος ανταποκρίθηκαν και αυτοί θετικά στη θεραπεία και πάνω από το 50% των ασθενών δεν εμφάνιζε πλέον κανένα σύμπτωμα.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Στάνλεϊ Ρίντελ, από το Κέντρο Αντικαρκινικών Ερευνών στο Σιάτλ των ΗΠΑ, Fred Hutschinson, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, αν ληφθεί υπόψη πως η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε σε ασθενείς που είχαν προσδόκιμο ζωής μόνο από δύο έως πέντε μήνες. «Πρόκειται για έκπληξη. Για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο στην ιατρική, καθώς υπήρξε ανταπόκριση στη θεραπεία ασθενών με πολύ προχωρημένο καρκίνο», τόνισε.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου με τους Αμερικανούς επιστήμονες να υποστηρίζουν πως κατάφεραν επιτυχώς να «διδάξουν» στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, πώς να επιτίθενται σε μεταστατικούς όγκους. Σε μία από τις μελέτες, οι ερευνητές κατάφεραν βάζοντας στο εργαστήριο τα επονομαζόμενα Τ - λεμφοκύτταρα καρκινοπαθών να τα εκπαιδεύσουν έτσι ώστε σε πρώτη φάση να αναγνωρίζουν τα καρκινικά κύτταρα και σε δεύτερη να τους επιτίθενται για να τα εξοντώσουν. H λήψη των Τ - λεμφοκυττάρων γίνεται μέσω του αίματος.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την επαναστατική μέθοδο των Αμερικανών επιστημόνων θα δημοσιευθούν εντός του έτους, ωστόσο, τα πορίσματα της έρευνας συζητήθηκαν χτες στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (ΑΑΑS).
Δοκιμές σε 35 ασθενείς
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε 35 ασθενείς με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και στο 90% η νόσος είναι πλέον σε πλήρη ύφεση.
Σε δύο άλλες κλινικές δοκιμές που περιελάμβαναν περίπου 40 ασθενείς με non-Hodgkin λέμφωμα ή χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία, πάνω από το 80% των ασθενών ανταποκρίνονται στη θεραπεία.
Η επαναστατική τεχνική T-Cell Therapy
Η επαναστατική τεχνική εφαρμόζεται σε ασθενείς με λευχαιμία ή κάποιους τύπους λεμφωμάτων. Σε αυτούς τους ασθενείς, λαμβάνεται αρχικά ποσότητα αίματος από την οποία διαχωρίζονται τα Τ - λεμφοκύτταρα. Κατόπιν, τα λεμφοκύτταρα τροποποιούνται γενετικά στο εργαστήριο έτσι ώστε να στοχοποιούν μία πρωτεΐνη που απαντάται στα καρκινικά κύτταρα και αναπαράγονται τεχνητά ώστε να διοχετευτούν πίσω στον ασθενή. Πρόκειται δηλαδή για μία συνδυασμένη τεχνική γενετικής ανοσοθεραπείας η οποία χρησιμοποιεί λεμφοκύτταρα του ίδιου του ασθενή έτσι ώστε το ανοσοποιητικό του σύστημα να στοχοποιεί και να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα.
Η Λάιλα Ρίτσαρντς
Ενα κοριτσάκι ενός έτους από την Βρετανία ήταν ο πρώτος ασθενής στον κόσμο, όπου επιτεύχθηκε ανάσχεση της λευχαιμίας του χάρη στη νέα πειραματική θεραπεία. Οι γιατροί θεώρησαν ότι έζησε από θαύμα καθώς ο καρκίνος της μικρής ήταν πολύ επιθετικός. Το κορίτσι είχε διαγνωσθεί με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, την πιο συχνή μορφή παιδικής λευχαιμίας, όταν ήταν μόλις τριών μηνών. Έκανε χημειοθεραπεία και μεταμόσχευση μυελού των οστών αλλά ο καρκίνος, μετά από την υποχώρησή του, επανεμφανίσθηκε και οι γιατροί αρχικά προετοίμασαν τους γονείς για το μοιραίο. Η μικρή είναι πλέον υγιής.

Πηγη: kontranews.gr

1 σχόλιο:

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΡΕΘΓΚΕ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ....... ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ........ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝΕ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝΕ.