Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Αλλάζει το μάθημα των θρησκευτικών από φέτος



Αλλάζει από φέτος το μάθημα των θρησκευτικών, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως στόχος είναι να μην αποτελούν τα θρησκευτικά «μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και  βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά  και τον άλλων θρησκευμάτων τα οποία  περιβάλλουν τη χώρα  μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας».

Αναλυτικά ο κ. Φίλης δήλωσε: «Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευμάτων. Άκουσα μία τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, προ μηνός σε μία τηλεοπτική εκπομπή, που είπε ότι συμφωνεί να αλλάξει το πρόγραμμα των θρησκευτικών στα σχολεία. Το πρόγραμμα που έχουμε έτοιμο ως ΙΕΠ προέκυψε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους. Η απόφαση βεβαίως  είναι της πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο.
Δεν λειτουργεί με αποφάσεις άλλων, είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε  επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και  βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά  και τον άλλων θρησκευμάτων τα οποία  περιβάλλουν τη χώρα  μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας. Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων.»



Πηγη: pancreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: