Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

«Τειρεσίας» για την κινητή τηλεφωνία!



Σάρκα και οστά φαίνεται να αποκτά το σχέδιο της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) να δημιουργήσει ένα σύστημα ελέγχου των πελατών κινητής ανάλογο με τον γνωστό «Τειρεσία», που υπάρχει για τις τράπεζες. 

Στην ουσία με το σύστημα που φαίνεται πως σύντομα θα παρουσιαστεί η κάθε εταιρεία θα μπορεί να γνωρίζει αν ο καταναλωτής που αιτείται φορητότητα έχει αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς στις προηγούμενες εταιρείες και να πράττει αναλόγως.

Η ΕΕΚΤ έχει λάβει την αναγκαία άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και όπως είχε κυκλοφορήσει πριν από λίγους μήνες σχεδιάζει να αναθέσει τη λειτουργία του συστήματος σε τρίτη εταιρεία, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του Δημήτρη Τσουκαλά στο economy365.gr.
Η εταιρεία αυτή φαίνεται πως έχει βρεθεί και ιδρύθηκε μέσα στον Αύγουστο. Πρόκειται για την Τηλέγνους – Φορέας Εκτίμησης Φερεγγυότητας Τηλεπικοινωνιών, η οποία έχει σκοπό την σύσταση και λειρτουργία κοινού αρχείου με δεδομένα συμπεριφοράς (ασυνέπειας) συνδρομητών – πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων) των συμβαλλόμενων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να καθίσταται δυνατός ο έλεγχος φερεγγυότητας του υποψήφιου πελάτη για νέα σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

Με άλλα λόγια στο σύστημα θα καταχωρούνται οι κακοπληρωτές και οι οφειλέτες, οι οποίοι πλέον δεν θα μπορούν να αλλάξουν εταιρεία έχοντας αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέτοχοι της νέας εταιρείας είναι οι ίδιες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα εταίροι της Τηλέγνους είναι οι Vodafone, Cosmote, Cyta Ελλάς και Wind Ελλάς, που διαθέρουν μερίδιο 25% στη νέα εταιρεία έκαστη.
Πληροφορίες θέλουν το σύστημα ελέγχου να έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους.
Πηγή: economy365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: