Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

«Καζάνι» που βράζει η Κρητη για το προσφυγικό. Σάλος από την παρουσία Χρυσαυγίτη περιφερειακού συμβούλου στο Τυμπάκι! (ΒΙΝΤΕΟ)



Έντονες αντιδράσεις καταγράφηκαν από τους φορείς του Τυμπακίου, αλλά και από κατοίκους, για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκεε το τοπικό συμβούλιο του Τυμπακίου, και ο Δήμαρχος Φαιστού, φορείς αλλά και κάτοικοι όχι μόνο του Τυμπακίου, αλλά και από τα χωριά του πρώην δήμου Τυμπακίου.


Όλοι μαζί συμφώνησαν πως η περιοχή είναι ήδη κορεεσμένη από μετανάστες, και δεν μπορεί να δεχτεί άλλους, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το θέμα για το πως θα διαχειριστούν τους ήδη υπάρχοντες μεετανάστες, καθώς θα πρέπει να γίνει μια καταγραφή.
Όλοι μαζζί αποφάσισαν να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα Παρασκευή το Τοπικό συμβούλιο μαζζί με τους φορείς, και τα τοπικά συμβούλια του πρώην δήμου Τυμπακίου, να καταγραφούν οι απόψεις και οι αντιδράσεις, να συνταχτεί ένα έγγραφο-ψήφισμα, το οποίο θα πάει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φαιστού για τα περεταίρω.
Τι είπαν οι εκπρόσωποι:
Κουτεντάκης Χ. (Αντιδήμαρχος Δ. Ε. Τυμπακίου): Θα πρέπει να αποφύγουμε τις υπερβολές. Το θέμα έχει συζητηθεί δυο φορές στη Δημοτική μας Ομάδα. Είμαστε σε αναμονή…
Πατρικαλάκης Χ. (Εκπρόσωπος των φορέων): Θα πρέπει να χαραχτεί στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η περιοχή μας είναι κορεσμένη.
Στυλιανάκης Μ. (Πρόεδρος Δ. Κ. Τυμπακίου): Να μη δεχτούμε καταυλισμούς ή HotPotστην περιοχή μας. Δεν τους θέλουμε…


Μαράκη – Μαυρομανωλάκη Σ. (Τοπική Σύμβουλος): Όσο και αν είμαστε άνθρωποι και να έχουμε ευαισθησίες, θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το Τυμπάκι έχει κορεστεί από μετανάστες.
Χαλκιαδάκης Δ. (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου): Να γίνει ξεκάθαρο να τους θέλουμε ή όχι. Αν πει ο Δήμαρχος ότι θα έλθουν, εμείς τι θα κάνουμε;
Ταβερναράκης Δ. (Πρόεδρος Επαγγελματιών Αλιέων Κόκκινου Πύργου): Δεν είμαστε ρατσιστές. Έχουμε ήδη 3.000 μετανάστες. Τους προσφέρουμε δουλειά, τους συμπεριφερόμαστε καλά. Δεν θέλουμε τους μετανάστες που δεν θέλει η Μέρκελ.
Κουλεντάκη Σ. (Εκπρόσωπος των φορέων): Ο Δήμαρχος είναι σύμφωνος με την ΠΕΔ Κρήτης. Γιατί δεν είπε ότι η περιοχή μας είναι κορεσμένη. Ο Δήμαρχος Χερσονήσου είπε ότι δεν θέλει…
Ανδρεαδάκης Αλέκος (Σύλλογος Αφραθιά): Στο Τυμπάκι υπάρχουν τρία τζαμιά! Είναι νόμιμα;
Νικολιδάκης Γρ. (Δημοτικός Σύμβουλος): Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν μπορούμε να σπρώχνουμε το πρόβλημα στις Τοπικές Κοινότητες ή στους φορείς. Δεν έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Ότι εκφράζει ο Δήμαρχος είναι προσωπικές του απόψεις.
Θεοδωράκης Γ. (Πρόεδρος Τ. Κ. Φανερωμένης): Ο τόπος μας δε σηκώνει άλλους μετανάστες. Θα πρέπει να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει καταγραφή των μεταναστών.
Φασομυτάκης Γ. (Δημοτικός Σύμβουλος): Θα φτάσουμε στο σημείο να βάλουμε μάνταλα στα σπίτια μας. Όταν θα αρχίσουν να έρχονται μετανάστες από τη Λιβύη τι θα κάνουμε; Το ζήτημα είναι σοβαρό. Πρέπει να κάνουμε κινητοποίηση. Να κλείσουμε δρόμους. Να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα.


Παπουτσάκης Ν. (Δημοτικός Σύμβουλος): Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι γνωμοδοτικός. Να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μερωνιανάκης Γ. (Δημοτικός Σύμβουλος): Κανένας δεν ξέρει πόσους μετανάστες έχουμε στο Τυμπάκι. Είχα ζητήσει να καταγραφούν και δεν έγινε. Αν τους ρωτήσεις, όλους τους λένε Μοχάμεντ…
Φασουλάκης Κ. (Πρόεδρος της Τ. Κ. Βώρων): Δεν θα έρθει η ανάπτυξη του τόπου με τους μετανάστες. Μαζί με το ψήφισμα να πάνε στο Δήμο Φαιστού και οι παραιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου.
Σάλο έχει προκαλέσει τόσο στην τοπική κοινωνία , όσο και σε πολιτικό επίπεδο η παρουσία του χρυσαυγίτη περιφερειακού συμβούλου Κρήτης, κ. Σπυρόπουλου, στην συζήτηση για το προσφυγικό στο Τυμπάκι, την ώρα που κανένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας δεν είχε προσκληθεί.
Επίσημη πρόσκληση δεν υπήρξε σε κανένα πολιτικό κόμμα ή εκπρόσωπό του και η απορία όλων ήταν ποιος είναι ο φορέας τον οποίο επικαλείται ο κ. Σπυρόπουλος ότι τον προσκάλεσε στη συνάντηση.
Ερωτήματα πάντως προκύπτουν εάν ο οικοδεσπότης , πρόεδρος της κοινότητας κ. Στυλιανάκης γνώριζε ή όχι για την πρόσκληση , ενώ εκπρόσωποι της Περιφέρειας αλλά και των κομμάτων του νομού,  έχουν εκφράσει ήδη την αντίδραση τους .


Τι είπαν κάτοικοι και φορείς του Τυμπακίου:


Πηγες: mesaralive.gr - e-mesara.gr - apopsilive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: