Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο "μπουρλοτιέρης" Μοναχός της Άρβης. Εκρήξεις σε μοναστήρι στη Βιάννο - Συνέλαβαν μοναχό!


Απανωτές εκρήξεις άκουγονταν χθες από τη μονή του Αγίου Αντωνίου Άρβης γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.


Από τις αρχές του 2015 υπάρχουν καταγγελίες για την "εκρηκτική δράση" του Μοναχού της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στην Άρβη, ο οποίος συνελήφθη τελικά χθες όταν οι εκρήξεις που προκαλούσε σε χώρους του μοναστηριού έφεραν στο αμήν τους κατοίκους της περιοχής.


Στην κατοχή του 69χρονου Μοναχού βρέθηκαν μεταξύ άλλων , δυναμίτιδα, πυροκροτητής και  νιτρική αμμωνία.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και σήμερα ο 69χρονος μοναχός αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.Και πέρυσι το Φεβρουάριο όμως η δράση του είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Η Μονή του Αγίου Αντωνίου με μεγάλη ιστορική σημασία, την οποία η παράδοση θέλει να συνδέεται με το ιερό του Αρβίου Διός , είχε  μετατραπεί σε εργοτάξιο όπου μηχανήματα δούλευαν  νύχτα μέρα αλλάζοντας την όψη της με παρεμβάσεις που λέγεται  πως γίνονταν  χωρίς αδειοδοτήσεις και μελέτες.Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Αγίου Βασιλείου είχε υποστηρίξει τότε πως για μήνες προσπαθούσε να θέσει το θέμα της δράσης του Μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου όμως δεν εισακούονταν.

Πληροφορίες ήθελαν την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων να  είχε δώσει  άδεια για να γκρεμιστούν κάποιες νεώτερες κατασκευές κελιών στο μοναστήρι, όμως  ο Μοναχός βρήκε την ευκαιρία να ισοπεδώσει , παλιά οικήματα και φούρνους, να κόψει τα δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο και γενικότερα να λειτουργήσει  ανεξέλεγκτα, με βάση τις καταγγελίες.


Πηγες: flashnews.gr - e-storieskritis.blogspot.gr