Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Κυκλοφορεί σάτυρος με το ΚΤΕΛ! Παρενόχλησε 17χρονη στη γραμμή Ηράκλειο-Μοίρες.Ένας ασπρομάλλης κύριος με προτεταμένη κοιλιά, πράσινα μάτια και έντονες «σακούλες» κάτω από αυτά, ηλικιακά γύρω στα 60, «μορφωμένος», με άνεση και πειστικότητα στο λόγο του, και γενικό παρουσιαστικό που εμπνέει εμπιστοσύνη, κυκλοφορεί με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, βάζοντας στο στόχαστρο του νεαρά κορίτσια.

Μια 17χρονη κοπέλα από τη Μεσαρά που είχε την ατυχία να συνταξιδέψει με το συγκεκριμένο άνδρα, βιώνοντας το φόβο και τη ντροπή -γεγονός που την επηρέασε ψυχολογικά, καθώς αν και  έχουν περάσει αρκετές μέρες από το συμβάν,  η ίδια δεν μπορεί να το βγάλει από το μυαλό της- μίλησε στην «Άποψη του νότου», με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας της, για τον τρόπο που την προσέγγισε ο αδίστακτος σάτυρος, ώστε η δράση του να γίνει γνωστή και να προστατευθούν άλλα άτομα.


Το χρονικό
Η 17χρονη πήρε, όπως μας είπε,  την Πέμπτη 16 Ιουνίου, το απογευματινό λεωφορείο των 18.30 από Ηράκλειο για Μοίρες. Στη στάση στο Γιόφυρο ανέβηκε στο λεωφορείο ο συγκεκριμένος άνδρας που κάθισε στην άδεια θέση δίπλα στην κοπέλα που καθόταν στο παράθυρο. Από την πρώτη στιγμή ο «συνεπιβάτης» έπιασε την κουβέντα στην 17χρονη, ρωτώντας την «που πάει». Ο ίδιος, με ιδιαίτερη ευγλωττία, «εγκάρδια» συμπεριφορά και αέρα «μορφωμένου» ανθρώπου άρχισε να μιλάει στην κοπέλα για την πλούσια ιστορία της Κρήτης και το… Μινωικό πολιτισμό, για να περάσει με άνεση σε άλλο θέμα: τις… «γυναίκες». Ένα θέμα που, όπως είπε, «ήξερε καλά» γιατί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το επάγγελμα του ήταν «γυναικολόγος», «με καταγωγή από κωμόπολη της Μεσαράς», όπου, όπως ανέφερε, «διατηρούσε εξοχικό», ενώ, όπως τόνισε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, είχε και «μεγάλη οικονομική άνεση».

Παρενόχληση
Ως… «γυναικολόγος», ο κύριος με το λευκό πουκάμισο και την προτεταμένη κοιλιά, άρχισε να μιλά στην ανήλικη κοπέλα με ιδιαίτερη άνεση για το γυναικείο σώμα, αποκαλώντας τις γυναίκες «θαύμα της φύσης», «αφού μέσα τους κυοφορείται η ζωή». Καθώς μιλούσε, ο ώριμος άνδρας ακουμπούσε διαρκώς στο πόδι την κοπέλα -που φορούσε ένα καλοκαιρινό σορτσάκι- για να του δώσει προσοχή, ενώ στη συνέχεια, όλο και την άγγιζε περισσότερο. Με την άνεση του… «επιστήμονα» ο ίδιος άρχισε να κάνει αναφορά «στο αιδοίο» ακουμπώντας την κοπέλα στη συγκεκριμένη περιοχή, θωπεύοντας την στο σημείο, την ώρα που η 17χρονη «παγωμένη» και αποσβολωμένη, είχε κοκαλώσει, αδύναμη, όπως λέει, να αντιδράσει. Ο σάτυρος είχε την πανουργία να προσεγγίσει το ανήλικο κορίτσι με άνεση, μέσα από την ευφράδεια του αλλά και την ψεύτικη εικόνα που παρουσίασε για τον εαυτό του, ως «γιατρός», ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της 17χρονης, παρενοχλώντας την στη συνέχεια με ανεπιθύμητες θωπείες και αδιάντροπα αγγίγματα, κάτι που γινόταν, κατά διαστήματα, σε όλη τη διαδρομή.
«Είσαι πολύ όμορφη…»
Όταν το λεωφορείο έφτασε στις Μοίρες, η κοπέλα, σοκαρισμένη, από όσα βίωσε για περισσότερο από μια ώρα, έσπευσε να κατέβει, ακούγοντας πίσω της τον άνδρα -που παρέμεινε στο όχημα καθώς θα συνέχιζε την πορεία του- να της λέει «Είσαι πολύ όμορφη και ελπίζω να τα ξαναπούμε»! Στο πρακτορείο του ΚΤΕΛ στις Μοίρες περίμεναν οι γονείς της 17χρονης για να την πάρουν με το αυτοκίνητο τους στο χωριό, όπου ζει η οικογένεια. Στη διαδρομή προς το σπίτι, το κορίτσι που, όπως λένε οι γονείς της, «αρχικά ήταν σα να είχε καταπιεί τη γλώσσα του», αφηγήθηκε τα όσα συνέβησαν μέσα στο λεωφορείο, αναφέροντας πόσο άσχημα νοιώθει για αυτό που έζησε, αισθανόμενη καταρρακωμένη ψυχολογικά. Ο πατέρας της κοπέλας ενημέρωσε για το περιστατικό το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ το ανέφερε και στο ΚΤΕΛ, με κύριο στόχο, όπως τονίζει, «η δράση του συγκεκριμένου “κυρίου” να λάβει τέλος και να μην μπορεί με τόση άνεση να παρενοχλεί ανήλικα κορίτσια, με τέτοιο θράσος μάλιστα που του επιτρέπει να δρα ακόμα και μέσα σε ένα λεωφορείο»! Αυτός είναι και ο λόγος που η οικογένεια δέχτηκε να δημοσιοποιήσει το περιστατικό, ώστε να προφυλάξει τα νεαρά παιδιά από τη «δράση» του αδίστακτου σάτυρου που ασφαλώς, όσο παραμένει ατιμώρητος, θα συνεχίζει να προσεγγίζει ανήλικα κορίτσια.
Πηγη: apopsilive.gr