Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Χαμός στην βάφτιση από την γιαγιά! Δεν πήρε η εγγονή το όνομά της!


Άφωνος ο ιερέας από τις εικόνες που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια του – Αναγκάστηκε να διακόψει τη βάπτιση…

Η βάπτιση σταμάτησε λόγω της γιαγιάς! Το περιστατικό συνέβη προ ημερών σε εκκλησία της Πάτρας με τη γιαγιά να διαμαρτύρεται έντονα, επειδή η εγγονή δεν πήρε το όνομά της!
Μόνο που δεν πιάστηκε μαλλί με μαλλί με τη νύφη της η «ώριμη» γυναίκα! Η μητέρα είχε συζητήσει με τον άνδρα της να δώσει στην νεοφώτιστη το όνομα του πατέρα της που είχε φύγει από την ζωή, χωρίς όμως να ενημερώσει την πεθερά της.
Όταν ακούστηκε το όνομα, η βάπτιση διεκόπη για αρκετά λεπτά μέχρι που επενέβη ο ιερέας εγκαλώντας τους όλους στην τάξη! Η συνέχεια δόθηκε στο γεύμα που ακολούθησε, όπου οι συγγενείς του γαμπρού κάθισαν μόνοι τους σε άλλο χώρο.
Η πεθερά τους είχε πείσει ώστε να μην έχουν… καμία σχέση με το σόι της νύφης της και αγαπημένης του γιου της. Μάταια ο γνωστός Πατρινός προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν ακούστηκε το όνομα της μικρής, η πεθερά φώναξε «αίσχος» και συνέχισε «κάνετε λάθος. Δεν είναι αυτό το όνομα. Απαράδεκτο»! Η συνέχεια δόθηκε με άλλη «ατάκα»: «Να ρε! Σε κάνουν ό,τι θέλουν»!
Πηγή: Εφημερίδα Κόσμος