Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ανακάλυψαν τη μπαταρία που δεν τελειώνει ποτέ!


Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έκανε κατά λάθος την ανακάλυψη του αιώνα και...υπόσχεται πως θα ξεχάσουμε μια για πάντα τους φορτιστές!


Και σε ποιον δεν έχει τελειώσει η μπαταρία του κινητού ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεται και μάλιστα λίγες ώρες μετά την τελευταία φόρτιση; Η διάρκεια και η χωρητικότητα της μπαταρίας λοιπόν είναι ένα μεγάλο θέμα για τους χρήστες smartphones γεγονός που κάνει τους παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς συνεχώς να αυξάνουν τις προσπάθειες τους πάνω σ' αυτό το
τομέα χωρίς όμως θεαματικά αποτελέσματα.

Τη λύση ευελπιστεί να δώσει μια νέα ανακάλυψη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια που υπόσχεται μπαταρίες που θα διαρκούν για πάντα. Οι ερευνητές κατά τη διάρκεια πειραμάτων τους ανακάλυψαν πως χρησιμοποιώντας κάποια εξαιρετικά αγώγιμα σύρματα με μια ειδική επίστρωση επιτυγχάνουν επαναφόρτιση της μπαταρίας εκατοντάδες χιλιάδες φορές χωρίς να υπάρχει απώλεια ενέργειας ή βλάβη της μπαταρίας.

Ενδεικτικά είναι τα νούμερα που μιλούν από μόνα τους. Ενώ μια τυπική μπαταρίας μπορεί να εμφανίσει προβλήματα μετά από 7000 φορές φορτίσεις, η νέας γενιάς μπαταρίας κατάφερε να επαναφορτίσει απροβλημάτιστα 200.000 φορές σε διάστημα τριών μηνών.
Σύμφωνα με τους ερευνητές η νέα μπαταρία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κινητά, tablet, φορητούς υπολογιστές ακόμη σε αυτοκίνητα. "Το επικαλυπτόμενο ηλεκτρόδιο διατηρεί το σχήμα του καλύτερα, κάνοντάς το μια αξιόπιστη επιλογή" ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Mya Le Thai.
Πηγη:http://periergaa.blogspot.gr/