Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Βγήκαν όπλα στον καταυλισμό του Ελληνικού!


Και πολύ άργησαν… ή και πολύ αργήσαμε εμείς να το μάθουμε…

Σε σοβαρή καταγγελία για την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό προχώρησε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού, Βασίλης Κρητικός, λέγοντας ότι το βράδυ της Τρίτης «βγήκαν όπλα». Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά, ενώ οι αλληλέγγυοι υποστηρίζουν ότι στοχοποιούνται.
Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό «το βράδυ της Τρίτης, ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον υπαίθριο καταυλισμό βγήκαν όπλα. Οχι μαχαίρια, όπλα». Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, μιλώντας στο «Εθνος» ανέφερε ότι στον καταυλισμό, όπου μένουν πάνω από 3.000 άτομα, σημειώνονται συνεχώς συγκρούσεις. «Ο χώρος έχει μετατραπεί σε γκέτο. Κανείς δεν ξέρει ποιος κάνει κουμάντο. Με την κατάσταση που επικρατεί, είναι αναμενόμενο να βγουν όπλα και μαχαίρια», σημειώνει. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάτο, η εικόνα στον χώρο δεν έχει μεταβληθεί, παρά τη μεταφορά περίπου 400-500 ατόμων την περασμένη εβδομάδα.
«Αθλιες συνθήκες»
Από την άλλη πλευρά, αλληλέγγυοι που μετέχουν στον «Συντονισμό για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό», υποστηρίζουν ότι οι δομές φιλοξενίας σε πολλά μέρη της χώρας είναι άθλιες, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει απαγορευτεί η είσοδος εθελοντών στις δομές, χωρίς άδεια. Τα μέλη του «Συντονισμού», που είχαν διανείμει φυλλάδιο που προκάλεσε σάλο στο λιμάνι του Πειραιά, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης τους στοχοποιούν, για να προωθήσουν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.
Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο Παύλος Αντωνόπουλος, εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, που κλήθηκε σε προκαταρκτική εξέταση από την ασφάλεια του Λιμενικού για την ανακοίνωση. «Είναι τιμή μου», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι η διανομή του υλικού έγινε δημόσια και στο φως της ημέρας. «Με την ανακοίνωση θέλαμε να ενημερώσουμε τους πρόσφυγες για τη συμφωνία, ενώ πάνω είχαμε τη σφραγίδα μας. Διώκομαι επειδή το τηλέφωνο που δίναμε στην ανακοίνωση, είναι καταχωρημένο στο όνομά μου», επισήμανε, προσθέτοντας ότι ο Συντονισμός συνεχίζει να διανέμει το ίδιο φυλλάδιο.
Πηγη: https://hellasforce.com