Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ετοιμάζονται για κατασχέσεις ακόμα και για χρέη 500 ευρώ



Για 40-50 κατασχέσεις την ημέρα με οδηγία του ΥΠΟΙΚ ετοιμάζονται οι 30 μεγαλύτερες εφορίες της χώρας.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να εξαπολύουν καθημερινά 40-50 κατασχέσεις βρίσκονται πλέον οι 30 πιο μεγάλες εφορίες της χώρας.
 
Επιπλέον ετοιμάζεται και λίστα οφειλετών για διαπόμπευση, με τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Η σχετική λίστα καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr) μέχρι το τέλος Μαΐου.
 
Μάλιστα στις λίστες υπάρχει πρόβλεψη και για ειδική μεταχείριση στους ανήλικους που εμφανίζονται ως οφειλέτες του δημοσίου, για τους οποίους θα αναγράφονται μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας, η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ και με την ένδειξη «ανήλικος» στις παρατηρήσεις.

Τις επόμενες ημέρες πάντως, όλοι οι οφειλέτες θα ενημερωθούν μέσω ενημερωτικού email ότι επίκειται δημοσιοποίηση των ονομάτων τους , προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να γλιτώσουν τη διαπόμπευση.
 
Ωστόσο οι κατασχέσεις θα ξεκινούν και από πολύ χαμηλά ποσά, της τάξης των 500 ευρώ και πάνω.

Τα δικαστικά τμήματα των Δ.Ο.Υ. έχουν πάρει «φωτιά» και ετοιμάζονται να λάβουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το πρώτο βήμα θα είναι οι μαζικές αποστολές ειδοποιητηρίων κατάσχεσης. Στόχος των μέτρων είναι να πιεστούν οι οφειλέτες και να προχωρήσουν στην εξόφληση ή στην ρύθμιση των οφειλών τους.
Πηγη:
http://www.protothema.gr