Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Κάθοδος των αγροτών όλης της χώρας στην Αθήνα για το ασφαλιστικό!!!Mας ξεγέλασε!!!Tώρα μας αδειάζει!!!Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω!!!!Να μη περάσουν τα μέτρα!!!Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα!!!



Κάθοδος των αγροτών όλης της χώρας στην Αθήνα για το ασφαλιστικό!!!
Την κάθοδό τους στην Αθήνα προαναγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι αγρότες της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και καλούν και τους αγρότες όλης της χώρας να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία που θα γίνει την ημέρα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο. 


Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα: 



«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μας εκπλήσσει πλέον, ψεύτικες υποσχέσεις, όπως και οι προηγούμενοι. Στις δύο συναντήσεις που έγιναν στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε προστασία αγροτών και κτηνοτρόφων, νέων αγροτών καθώς και διασφάλιση των κατακτήσεων μας. Ήταν το μεγαλύτερο ψέμα του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα προς αγρότες και κτηνοτρόφους. 



Αφού μας ξεγέλασε στις εκλογές, τώρα μας αδειάζει δεν μας υποστήριξε απέναντι την ΤΡΟΙΚΑ. Προσχηματικός ο διάλογος που έγινε στις κινητοποιήσεις και όπως λέει ο σοφός λαός «μην περιμένεις λευτεριά από τους προσκυνημένους». Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα επιβάλλεται. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Να μη περάσουν τα μέτρα. 



Ο λαός εδώ και πέντε χρόνια περνά τη χειρότερη οικονομική καταστροφή, χωρίς να φταίει απόλυτα για τις πολιτικές επιλογές που έκαναν κόμματα και κυβερνήσεις. 



– Ασφαλιστικό – εισφορά προς τον ΟΓΑ βάση του καθαρού εισοδήματος. 



Σε έναν αγρότη με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 10.000,00 ευρώ, αναλογεί ασφαλιστική εισφορά προς τον ΟΓΑ το ποσό των 2.720,00 ευρώ. 



Η εισφορά διαμορφώνεται κλιμακωτά από το 2018 έως το 2022 σε 27,20 % επί του φορολογητέου εισοδήματος. 



Ο ΟΓΑ πλέον δεν παραμένει αυτόνομος αλλά εντάσσεται στο γενικό ασφαλιστικό πλαίσιο. 



– Το φορολογικό, το 2016 παραμένει στο 13% και έως 12.000,00 ευρώ οι επιδοτήσεις είναι αφορολόγητες. Από το 2017 βάση του Νομοσχεδίου που είναι σε διαβούλευση, ο φόρος εισοδήματος κλιμακωτά φτάνει το 45%. 



Αυτές οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων για τον πρωτογενή τομέα, ξέρουμε εμείς τι σημαίνουν. 



Αφήσαμε 6 εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα – αγρανάπαυση. Ενδεχομένως σε λίγα χρόνια να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια στρέμματα.
Δεν υπάρχει πιστωτικό αγροτικό ίδρυμα (ΑΤΕ). Δυστυχώς πουλήθηκε.
Καλλιεργούμε με κόστος παραγωγής πολύ μεγαλύτερο από τους υπόλοιπους αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κόστος ενέργειας-ΦΠΑ), συνεπώς δεν είμαστε ανταγωνιστικοί.
Δεν επενδύουμε στους νέους για να δημιουργήσουν νέες επενδυτικές μονάδες.
Τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα δεν μπορεί να σημαίνουν ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουν».
πηγη:https://hellasforce.com/