Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΡΜΗΝΙΕΣ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;
Από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι φημών το οποίο κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες. Οι φήμες μιλάνε για «κούρεμα καταθέσεων» και «κλείσιμο» τραπεζών» και όλη αυτή η φημολογία υπονομεύει την χώρα, διαταράσσει την-όποια-κοινωνική γαλήνη υπάρχει ακόμη, ενώ διαλύει ότι έχει απομείνει όρθιο σε οικονομικό επίπεδο.

Τις τελευταίες ώρες οι πάντες μιλούν για «κούρεμα» καταθέσεων και για παράταση της αργίας των τραπεζών και την Τετάρτη ενώ ταυτόχρονα ακούγεται ότι οι ψευτοαριστεροί που κυβερνάνε θα προχωρήσουν ξεδιάντροπα σε παύση διάθεσης ακόμα και των 420 ευρώ εβδομαδιαίως, προκειμένου να υπάρξει επιπλέον ρευστότητα.
Αν όλα αυτά δεν είναι απλώς φήμες αλλά έχουν βάση σε αληθινά στοιχεία, δύο είναι οι πιθανές ερμηνείες για το τι κρύβεται πίσω από τις διαρροές για το του επερχόμενο τσουνάμι που θα σαρώσει την οικονομία της Ελλάδας και όχι μόνον.
Κατ αρχήν θα πρόκειται για σοβαρό πιστωτικό γεγονός, δηλαδή για μια αν όχι άτακτη σίγουρα πάντως για ελάχιστα ελεγχόμενη χρεωκοπία…
.
Η πρώτη ερμηνεία είναι ότι θέλουν να περάσουν τα πολύ σκληρά «προληπτικά» μέτρα που επιβάλλουν οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ και τις Ε.Ε. Φέρνουν λοιπόν την χώρα στο απροχώρητο ώστε μετά να περάσουν στο προσφιλές επιχείρημα των τελευταίων έξι χρόνων: «Είναι πολύ σκληρά τα μέτρα αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς»
Έτσι νομίζουν πως θα ελαχιστοποιήσουν την αντίδραση του λαού…

Η δεύτερη ερμηνεία είναι η δουλική υποταγή στην επιστροφή σε μια δραχμή κουρελόχαρτο (πρόταση Σόιμπλε), εξαρτώμενη από το ευρώ, με πλήρη αποδοχή του υπέρογκου και καταχρηστικού δανείου. Τότε είναι που δεν θα μείνει ούτε σπιθαμή της Ελληνικής γης απούλητη, δεν θα μείνει δικαίωμα εργαζόμενου, απείραχτο δεν θα μείνει μισθός ή σύνταξη που να μην είναι της πείνας..

Αυτή η δεύτερη περίπτωση είναι και η πλέον επικίνδυνη αφού το νόμισμα θα είναι μόνο κατ όνομα δραχμή, αλλά θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο.από τους τοκογλύφους και μόνο εθνικό νόμισμα δεν θα είναι…Θα μας οδηγήσει δε σε γενικό ξεπούλημα, και στο βάθος θα χάσκει ο μεσαίωνας της παγκόσμιας δικτατορλιας…

Ο λαός σε κάθε περίπτωση πρέπει να αγρυπνά και να εξεγερθεί ει δυνατόν αναίμακτα, κατά των σύγχρονων απάνθρωπων τύράνων προχωρώντας σε τακτική Εθνοσυνέλευση όπου θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει μια αληθινά πατριωτική κυβέρνηση, που θα βγάλει την χώρα από το ευρώ και από την κρίση.
Πηγη:http://lougantina.blogspot.gr/