Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Σπιτική Merenda σε 5 απλά βήματα!


Η Merenda είχε, έχει και θα έχει πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στο… στομάχι μας.
Είναι μία «ένοχη» απόλαυση, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι: άλλοι την απλώνουν στο ψωμί, άλλοι τη βάζουν στα δημητριακά το πρωί, ενώ οι πιο «παραδοσιακοί» την απολαμβάνουν κατευθείαν από το βάζο με το κουταλάκι. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι τα επεξεργασμένα συντηρητικά και η ζάχαρη που περιέχει, εκτός του ότι είναι παχυντικά, μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβή για τον οργανισμό. Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να αποφύγετε τα περιττά συντηρητικά, φτιάχνοντάς την στο σπίτι!


Υλικά:
• 340 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή σταγόνες σοκολάτας
• 1 φλιτζάνι ωμά, καθαρισμένα φουντούκια
• 2 κουταλάκια της σούπας λάδι καρύδας
• 1 κουταλάκι της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
• ½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ζαχαροπλαστικής
• ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
1. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν το μεγαλύτερο μέρος της λιώσει εντελώς, απομακρύνετε από τη φωτιά και ανακατέψτε απαλά. Έπειτα, αφήστε τη να κρυώσει.
2. Ψήστε τα φουντούκια. Απλώστε τα φουντούκια σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ανοίξτε το φούρνο στους 160 βαθμούς, για 8-10 λεπτά. Ύστερα, βάλτε τα στο multi ή το μπλέντερ για να γίνουν σκόνη.
3. Προσθέστε το κακάο, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι και αφήστε τα υλικά να ανακατευτούν μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
4. Περιχύστε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπλέντερ για να ανακατευτεί μαζί με το μείγμα. Στην αρχή, η υφή του ίσως φαίνεται αρκετά υγρή, αλλά στη συνέχεια θα πήξει.
5. Τέλος, τοποθετήστε τη σπιτική Merenda σε ένα γυάλινο αεροστεγές βάζο. Θα διαρκέσει για 2 εβδομάδες- εκτός αν μέχρι τότε έχει εξαφανιστεί!