Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Παρήγγειλε νυφικό από το ίντερνετ και δείτε τι παρέλαβε! (pics)


Προετοιμαζόταν για τη μεγάλη μέρα της ζωής της και αποφάσισε να παραγγείλει από το διαδίκτυο το νυφικό φόρεμα των ονείρων της, σε μια ιστοσελίδα από την Καλιφόρνια. Η 34χρονη Monisha Rajesh από το Λονδίνο περίμενε να παραλάβει ένα κομψό δαντελένιο νυφικό, που ουσιαστικά ήταν ένα εκκεντρικό φόρεμα, από την Καλιφόρνια και τελικά ήρθε στο σπίτι της ένα φθηνό κακοραμμένο νυφικό από την Κίνα, όπως υποστηρίζει.




Το περασμένο καλοκαίρι, η 34χρονη από το Λονδίνο, έψαχνε στο διαδίκτυο για ένα μπικίνι και σύντομα «έπιασε» τον εαυτό της να κοιτάει φορέματα. Ένα συγκεκριμένο σχέδιο που είδε, είχε vintage στυλ, ήταν λευκό με λεπτομέρειες ναυτικής μπλε δαντέλας. Η Monisha η οποία παντρεύεται προς το τέλος του τρέχοντος έτους, έψαχνε για ένα ωραίο φόρεμα για να βάλει στην τελετή που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα. Το φόρεμα κόστιζε περίπου 100 λίρες, αλλά όταν πήγε να κάνει την αγορά, το φόρεμα πια δεν πουλιόταν στην ιστοσελίδα.



Μετά από κάποιους μήνες είδε το ίδιο φόρεμα τυχαία σε μια διαφήμιση στο Facebook. Πάτησε για να το δει και η διαφήμιση παρέπεμπε σε μια δήθεν αμερικανική ιστοσελίδα. Με κόστος περίπου 14 λιρών το φόρεμα φαινόταν πανομοιότυπο με εκείνο που είχε δει πριν κάποιους μήνες. Παρόλο που ήταν υπερβολικά χαμηλή τιμή η 34χρονη φαντάστηκε ότι ήταν λόγω εξαντλήσεως των αποθεμάτων και έτσι το παρήγγειλε.









Πέντε ημέρες αργότερα η εταιρεία κούριερ έφτασε στο σπίτι της για να της παραδώσει το δέμα που είχα πάνω σφραγίδα από την Κίνα και τότε «χτύπησαν» τα πρώτα καμπανάκια για την Monisha, καθώς η διεύθυνση που είχε στην ιστοσελίδα ήταν στην Καλιφόρνια. «Μέσα στο πακέτο ήταν ένα φτηνό, γκρι, με άθλια εμφάνιση φόρεμα που έμοιαζε όχι πολύ καλύτερο από ένα αποκριάτικο κοστούμι για παιδιά. Το σχέδιο δεν ήταν καν ένα πιστό αντίγραφο και όλη η δαντέλα ήταν κρεμασμένη σε μεγάλες λωρίδες. Η ραφή θα μπορούσε να τραβηχτεί ακόμη και με το χέρι», είπε η ίδια. 

Συνειδητοποιώντας ότι είχε πέσει θύμα μιας διαδικτυακής απάτης έψαξε και βρήκε ότι υπήρξαν πολλά ακόμη θύματα της ίδιας ιστοσελίδας. Φυσικά η υποτιθέμενη αμερικάνικη ιστοσελίδα δεν απαντούσε σε μηνύματα και καταγγελίες. Σύντομα η 34χρονη ανακάλυψε και την σχεδιάστρια που έκανε τα αυθεντικά φορέματα της οποίας τα σχέδια έκλεβε η άλλη εταιρεία και έκανε φθηνές απομιμήσεις.

Η 34χρονη έστειλε mail στην εταιρεία απειλώντας να την εκθέσει και τότε απάντησε το νομικό τμήμα ζητώντας να στείλει το παράπονό της και τελικά της πίστωσαν το ποσό του φορέματος και τα μεταφορικά στο λογαριασμό της, πράγμα που όπως υποστηρίζει δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Ωστόσο όπως λέει ακόμη και σήμερα η εταιρεία προβάλλει παρόμοιες διαφημίσει οι οποίες είναι απάτες.

Πηγη: www.aporito.gr