Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Αντικαρκινική συνταγή με μέλι και τζίντζερ


Η ρίζα του τζίντζερ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ως ισχυρός αντικαρκινικός παράγοντας και μπορεί να αποδεχτεί αποτελεσματικότερη από τα περισσότερα συμβατικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας.

Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τζίντζερ είτε ως ρίζα που προσθέτει ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα είτε στην παρασκευή πολλών θεραπευτικών συνταγών. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή η γευστική ρίζα έχει επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να αποτελούν το κλειδί για να ξεπεράσετε τη συγκεκριμένη νόσο εφόσον αυτή δεν βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Γιατί το τζίντζερ είναι καλύτερο από μερικά φάρμακα για τον καρκίνο;
Τζίντζερ και μέλι για την καταπολέμηση του καρκίνου
  • 2 μεγάλα κομμάτια ρίζα τζίντζερ
  • 450 γραμμάρια βιολογικό μέλι
  • Ξεφλουδίστε και πλύντε τη ρίζα του τζίντζερ, τρίψτε τη και αναμείξτε τη με το μέλι. Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα βάζο και καταναλώστε μία ή δύο κουταλιές της σούπας κάθε μέρα.
  • Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ξύλινο ή πλαστικό κουτάλι.
Πολτός σκόρδου και τζίντζερ για την καταπολέμηση του καρκίνου
  • 120 γραμμάρια σκόρδο
  • 120 γραμμάρια τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (15 ml)
  • Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Έπειτα, χτυπήστε τα στο μπλέντερ για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ανακατευτεί καλά σε έναν ομοιογενή πολτό.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα ως σος για να συνοδεύσετε τα γεύματά σας, αλλά μπορείτε και να το καταναλώσετε σκέτο (μία ή δύο κουταλιές τη μέρα).

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Georgia State University διαπιστώθηκε ότι το εκχύλισμα τζίντζερ μείωσε το μέγεθος των όγκων στον προστάτη σε ποντίκια κατά 56%. Χάρη σε αυτή την έρευνα, οι επιστήμονες μπόρεσαν να παρατηρήσουν την αντικαρκινική δράση του τζίντζερ και το ρόλο του στη μείωση του μεγέθους των όγκων. Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι το τζίντζερ αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την υγεία με πολλούς τρόπους. Γιατί, λοιπόν,  λέγεται ότι μερικές φορές το τζίντζερ μπορεί να είναι αποτελεσματικότερο από τα εμπορικά φάρμακα κατά του καρκίνου;
Παρόλο που οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν φάρμακα ως τη μοναδική επιλογή για την καταπολέμηση αυτής της νόσου, η αλήθεια είναι ότι σε μερικές περιπτώσεις τα φάρμακα μπορούν στην πραγματικότητα να επιδεινώσουν την κατάσταση του ασθενούς και να επιταχύνουν την ανάπτυξη των όγκων μειώνοντας την ικανότητά του για ανάρρωση. Τα φάρμακα μπορεί να μοιάζουν αποτελεσματικά για την καταπολέμηση μιας νόσου όπως ο καρκίνος, όμως οι πιθανές παρενέργειες μπορούν στην πραγματικότητα να προκαλέσουν περισσότερο κακό από ότι καλό, μερικές φορές ακόμα και μειώνοντας το προσδόκιμο ζωής του ασθενούς.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπαινισσόμαστε ότι οι ασθενείς θα πρέπει να εγκαταλείψουν την κλινικά εγκεκριμένη θεραπεία τους. Όμως, θέλουμε να παρουσιάσουμε μια αποτελεσματική εναλλακτική που μπορείτε να θεωρήσετε ως μια συμπληρωματική μέθοδο αντιμετώπισης της συγκεκριμένης νόσου. Το τζίντζερ είναι ένα οικονομικό προϊόν, απλό στην προετοιμασία και τα αποτελέσματά του μπορούν να είναι εκπληκτικά, εφόσον το καταναλώνετε τακτικά.
Το τζίντζερ ουσιαστικά δεν έχει βλαβερές παρενέργειες στο σώμα. Αντί να επιταχύνει την ανάπτυξη των κακοήθων όγκων, έχει αποδειχτεί ότι στην πραγματικότητα αναχαιτίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη. Άλλες μελέτες έχουν συμπεράνει ότι το τζίντζερ μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του καρκίνου. Μάλιστα, ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι το τζίντζερ μπορεί να είναι ωφέλιμο για την καταπολέμηση μέχρι και 101 άλλων ασθενειών.
Η παρακάτω συνταγή με τζίντζερ και μέλι έχει γίνει πολύ δημοφιλής στο διαδίκτυο από τότε που πολλοί άνθρωποι δήλωσαν ότι τους βοήθησε στη μάχη τους κατά του καρκίνου. Οι καρκινοπαθείς που χρησιμοποίησαν αυτή τη συνταγή λένε ότι είδαν βελτίωση ή ξεπέρασαν τη νόσο χωρίς χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία.
Συστατικά
Προετοιμασία
Αυτή η ισχυρή συνταγή με σκόρδο και τζίντζερ συνδυάζει τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτών των δύο συστατικών σε μια αποτελεσματική συνταγή. Από τη μια πλευρά, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο διαθέτει ιδιότητες που συμβάλλουν στην πρόληψη και στην καταπολέμηση του καρκίνου του στομάχου και του ορθοκολικού καρκίνου. Έχει επίσης σημαντικές ωφέλειες στην καταπολέμηση άλλων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και της ουροδόχου κύστης. Το τζίντζερ, από την άλλη πλευρά, έχει δώσει πολύ θετικά αποτελέσματα στη χρήση του για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου και του προστάτη.
Ο παρακάτω πολτός από σκόρδο και τζίντζερ είναι πολύ υγιεινός και μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου.
Συστατικά
  • 20 γραμμάρια σκόρδο
  • 120 γραμμάρια τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (15 ml)
Προετοιμασία
  • Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Έπειτα, χτυπήστε τα στο μπλέντερ για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ανακατευτεί καλά σε έναν ομοιογενή πολτό.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα ως σος για να συνοδεύσετε τα γεύματά σας, αλλά μπορείτε και να το καταναλώσετε σκέτο (μία ή δύο κουταλιές τη μέρα).
Πηγη: meygeia.gr