Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τζιχαντιστές πωλούν σκλάβες του σεξ μέσω… Facebook


Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου πωλούν μέσω Facebook νεαρά κορίτσια ως σκλάβες του σεξ, με την τιμή να διαμορφώνεται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Russia Today.

Ρεπορτάζ της «Washington Post» ρίχνει περισσότερο φως στο δράμα των εκατοντάδων γυναικών που έχουν αιχμαλωτιστεί από την τρομοκρατική ομάδα και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και αγοραπωλησίας.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση ενός νεαρού κοριτσιού, περίπου 18 ετών, η φωτογραφία του οποίου ανέβηκε στο Facebook από μαχητή του ISIS που ονομάζεται Αμπού Άσαντ Αλμάνι.
«Σε όλους τους αδελφούς που σκέφτονται να αγοράσουν μια σκλάβα, αυτή εδώ πωλείται για 8.000 δολάρια» έγραφε στην ανάρτησή του ο Αλμάνι στις 20 Μαΐου. Ο ίδιος ανήρτησε λίγο αργότερα και άλλη μια φωτογραφία που απεικονίζει το χλομό πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας με κατακόκκινα μάτια. «Άλλη μια σκλάβα για 8.000 δολάρια. Ναι ή όχι;» έγραψε στη λεζάντα.

Με την ανάρτηση των φωτογραφιών ο Αλμάνι προσκαλούσε τους φίλους στο Facebook να έρθουν στο Dawlah -περιοχή που βρίσκεται στα χέρια του Χαλιφάτου στο έδαφος μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας- για να παντρευτούν.
Η δημοσίευση των φωτογραφιών πυροδότησε μια έντονη συζήτηση στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με τους διαδικτυακούς του φίλους να σχολιάζουν την τιμή των γυναικών, την εμφάνισή τους αλλά και να κατηγορούν τον Αλμάνι ότι εμφάνισε τις νεαρές κοπέλες χωρίς πέπλο.
«Τι κάνουν και κοστίζουν τόσο;» αναρωτήθηκε ένας χρήστης και συμπλήρωσε: «Μήπως έχουν κάποια ξεχωριστή δεξιότητα;», με τον Αλμάνι να απαντά πως η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν την τιμή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φωτογραφίες από το προφίλ του Αλμάνι διαγράφηκαν από το Facebook μέσα σε λίγες ώρες, με την «Washington Post» να επισημαίνει την ανησυχητική αυξητική τάση που παρουσιάζει το δουλεμπόριο των γυναικών από τους τζιχαντιστές τον τελευταίο καιρό.
Πηγη: newchannel.gr