Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Μακαρονόπιτα με φέτα και κασέρι


Μακαρονόπιτα με φέτα και κασέρι. Μια πρωτότυπη συνταγή.



Υλικά:


10 φύλλα χωριάτικα (ή φύλλα κρούστας, αν προτιμάτε)
μακαρόνια Νο 2 ή 3: 500 γρ.
φέτα: 300 γρ.
κασέρι: 400 γρ.
φρέσκο γάλα: 1 λίτρο και λίγο ακόμα για το τέλος
αυγά: 5
αλεύρι: 5 κουταλιές της σούπας
200 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι


Συνταγή:

Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη το κασέρι και κομματιάζετε με πιρούνι τη φέτα. Ζεσταίνετε τα ¾ από το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με δυνατές κινήσεις. Κατόπιν ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρις ότου δέσει η κρέμα.

Αποσύρετε το σκεύος από την εστία και μόλις η κρέμα κρυώσει λίγο προσθέτετε τα 3 αυγά χτυπημένα και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα αναμειγνύετε με την κρέμα, ρίχνετε τα τυριά, τον άνηθο και τα υπόλοιπα αυγά και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί τοποθετείτε 4-5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και αλείφετε ανάμεσα με βούτυρο λιωμένο. Απλώνετε πάνω το μείγμα με τα μακαρόνια και την κρέμα και ισιώνετε την επιφάνεια. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης βουτυρωμένα. Ψήνετε τη μακαρονόπιτα στους 200° C,  1 ώρα  και τη σερβίρετε ζεστή. 

Συμβουλη: Στη συνταγή που σας προτείνουμε μπορείτε να προσθέσετε κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας σας ψιλοκομμένο για περισσότερη νοστιμιά.

Πηγη: www.icookgreek.com