Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Αυτή είναι η ιστορία των Βαρβάρων της Ευρώπης ! Όταν Γάλλοι και Τούρκοι σκότωναν τους Έλληνες !



 Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα από τα ωραιότερα μαρμάρινα αγάλματα παγκοσμίως, ωστόσο η αιματοβαμμένη ιστορία που κρύβεται πίσω από το αρχαιοελληνικό άγαλμα,για την θεά της ομορφιάς και του έρωτα, δεν έχει διαδωθεί ιδιαίτερα.

Το αξιοθαύμαστο έργο δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια από ποιον καλλιτέχνης έχει φιλοτεχνηθεί, αλλά βρέθηκε το 1820, στη κατεχόμενη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία Μήλο. Την ίδια περίοδο το άγαλμα πουλήθηκε από τους Τούρκους στην Γαλλία, όπου θα μεταφερόταν με καράβι.


Όταν οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν για την  εν λόγο μεταφορά, ξεσηκώθηκαν. Η αντίδραση ήταν τόσο μεγάλη, που οι Γάλλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκετούς κατοίκους. Κάποιοι άλλοι από τους Έλληνες κατοίκους του νησιού, ακολούθησαν το καράβι και ήρθαν μέχρι τον Πειραιά για να σταματήσουν την αρπαγή. Τελικά στην σύγκρουση μπλέχτηκαν και τουρκικά στρατεύματα, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 200 Έλληνες να χάσουν την ζωή τους.
Πριν λοιπόν κάποιος επισκεφτεί το Μουσείο του Λούβρου, ας αναζητήσει από πού προέρχονται όλα αυτά τα επιβλητικά και πανέμορφα αγάλματα.
Το διαβάσαμε εδώ: epanellinismos.com