Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Αυτό το σημείο πρέπει να το προσέχετε πριν αγοράσετε ένα μπουκαλάκι νερού. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ


Όταν αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό, συνιστάται στους καταναλωτές να ελέγχουν τον πυθμένα της φιάλης, με σκοπό την προστασία της υγείας τους.
Τα πλαστικά μπουκάλια επισημαίνονται με γράμματα όπως HDP, HDPE, PP και μερικά άλλα, που δεν ελευθερώνουν καθόλου τοξικό υλικό στο νερό, και τα υπόλοιπα γράμματα μπορούν να αναπαραστήσουν τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στο νερό που πίνετε.


Κάθε σήμα πρέπει να επισημαίνει το περιεχόμενο της φιάλης, θα πρέπει να είναι είτε γράμματα, η αριθμούς ή σύμβολα όπως θα δείτε παρακάτω.
# 1 PET ή PETE
Σημαίνει φιάλες μιας χρήσης. Αυτά τα μπουκάλια μπορεί πιθανώς ελευθερώνουν βαρέα μέταλλα και οι χημικές ουσίες που επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία.
“ΡΕΤ είναι ένα από τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα πλαστικά σε καταναλωτικά προϊόντα, και βρίσκεται στα περισσότερα μπουκαλάκια νερό και ποπ φιάλες, και σε κάποιες άλλες συσκευασίες. Προορίζονται για εφαρμογές εφάπαξ χρήσης. Η επαναλαμβανόμενη χρήση αυξάνει τον κίνδυνο της έκπλυσης και την ανάπτυξη βακτηριδίων. Το PET πλαστικό είναι δύσκολο να απολυμανθεί
# 2 HDP ή HDPE
Αυτά τα πλαστικά δεν απελευθερώνουν σχεδόν καθόλου χημικά. Οι ειδικοί συστήνουν την επιλογή αυτών των φιαλών, όταν αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό, διότι είναι ίσως το πιο υγιεινό νερό που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.
“HDPE πλαστικό είναι το άκαμπτο πλαστικό που χρησιμοποιείται για να κάνει κανάτες με γάλα, απορρυπαντικά και μπουκάλια λαδιού, παιχνίδια, και μερικές πλαστικές σακούλες. HDPE είναι το πιο συχνά ανακυκλωμένο πλαστικό και θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για κάποιον που θέλει να χρησιμοποιήσει πλαστικό. Είναι μια σχετικά απλή και αποδοτική διαδικασία για την ανακύκλωση πλαστικών HDPE αλλά και για δευτερεύουσα χρήση “.

# 3 PVC ή 3V
Αυτός ο τύπος απελευθερώνει 2 τοξικές χημικές ουσίες που επηρεάζουν τις ορμόνες στο σώμα σας.
«PVC είναι ένα μαλακό, εύκαμπτο πλαστικό που χρησιμοποιείται για πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, μπουκάλια λαδιού μαγειρέματος, κρίκοι οδοντοφυΐας, παιδικά παιχνίδια και στα κατοικίδια ζώα, και στην συσκευασία μπλίστερ για μυριάδες καταναλωτικά προϊόντα. Χρησιμοποιείτε συνήθως ως υλικό για το περίβλημα στα καλώδια ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και για την κατασκευή πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων για υδραυλικές εγκαταστάσεις. Επειδή το PVC είναι σχετικά αδιαπέραστο από το φως του ήλιου και τις καιρικές συνθήκες, χρησιμοποιείται για κουφώματα, μάνικες κήπων, άξονες και άλλα πολλά»
# 4 LDPE
Αυτό το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή των φιαλών, αλλά για πλαστικές σακούλες, ακόμη και αν δεν απελευθερώνει χημικά στο νερό.
“LDPE βρίσκεται συχνά σε τσάντες, καθαριστήριου τσάντες για το ένδυμα μας, squeezable μπουκάλια, καθώς και το είδος των πλαστικών σακουλών που χρησιμοποιούμε για τη συσκευασία του ψωμιού. Οι πλαστικές σακούλες των παντοπωλείων είναι φτιαγμένες από αυτό το υλικό LDPE πλαστικό. Τέλος μπορούμε να το συναντήσουμε και σε μερικά είδη ένδυσης αλλά και σε έπιπλα.
# 5 PP
Άλλο ένα λευκού χρώματος ή ημι διαφανές πλαστικό, που χρησιμοποιούνται ως συσκευασία για τα σιρόπια και κύπελλα γιαουρτιού.
“Πλαστικό πολυπροπυλενίου είναι σκληρό και ελαφρύ, και έχει εξαιρετικές ιδιότητες θερμικής αντοχής. Χρησιμεύει ως ένα εμπόδιο ενάντια στην υγρασία, στο λίπος και τα χημικά. Όταν προσπαθείτε να ανοίξετε το λεπτό πλαστικό κάλυμμα σε ένα κουτί δημητριακών, είναι το πολυπροπυλένιο. Αυτό κρατά τα δημητριακά σας ξηρά και φρέσκα. PP χρησιμοποιείται επίσης συνήθως για πάνες μιας χρήσεως, δοχεία, πλαστικά καπάκια φιαλών, μαργαρίνη και σε γιαούρτι στο δοχείο τους, τσιπς σακούλες, καλαμάκια, ταινία συσκευασίας . ”
# 6 PS
-Απελευθερώνει κάποιες καρκινογόνες ουσίες και χρησιμοποιείται συνήθως στην παραγωγή για τα κύπελλα του καφέ και σε γρήγορα περιβλήματα τροφίμων.
“Το Πολυστυρένιο είναι ένα φθηνό, ελαφρύ και εύκολα σχηματισμένο πλαστικό με μια ευρεία ποικιλία χρήσεων. Πιο συχνά χρησιμοποιείται για να κάνει κύπελλα μιας χρήσης αποφελιζόλ, σε δοχεία τροφίμων, χαρτοκιβώτια αυγών, πλαστικά μαχαιροπίρουνα για πικ-νικ, συσκευασία αφρού και στα πανταχού παρόντα “φιστίκι” τσιπ αφρώδες υλικά και γενικά σε κουτιά για να προστατεύει το περιεχόμενο.
# 7 PC ή Μη σημασμένα πλαστικά
Το πιο επικίνδυνο πλαστικό στην παραγωγή τροφίμων, το οποίο απελευθερώνει χημικές ουσίες ΒΡΑ και χρησιμοποιείται συχνά στην παραγωγή αθλητικών μπουκαλιών νερού και δοχείων τροφίμων.
Αυτή η κατηγορία έχει σχεδιαστεί ως ένα catch-all για πολυανθρακικό (PC) και “άλλες” πλαστικές ύλες, έτσι ώστε η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση των πρωτοκόλλων να είναι τυποποιημένα σε αυτή την κατηγορία. Κύριο μέλημα με αυτά τα πλαστικά είναι η δυνατότητα για τη χημική απόπλυση σε φαγητό ή ποτό και σε συσκευασμένα προϊόντα .
Για αυτό πρέπει να ελέγχουμε δύο φορές την φιάλη μας από κάτω.
Η μετάφραση έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την ομάδα του apisteuta.
Το διαβάσαμε εδώ: tonwtiko.com