Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε ποδηλάτη στην Κρήτη!


Η κλήση δόθηκε σε ποδηλάτη που πέρασε με κόκκινο, στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ποδηλάτης που πέρασε με «κόκκινο» στο κέντρο των Χανίων, όταν αντίκρισε την κλήση που του έκοψαν και η οποία τον καλεί να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 700 ευρώ!

Το περιστατικό συνέβη στην διασταύρωση των οδών Κυδωνίας και Σφακιανάκη, όταν ο εν λόγω ποδηλάτης παραβίασε το «κόκκινο» του φωτεινού σηματοδότη. Ένας αστυνομικός που ήταν παρών στην περιοχή αντιλήφθηκε την παρανομία και σταμάτησε τον ποδηλάτη για να του κόψει κλήση, όπως ορίζει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. Ωστόσο ο παραβάτης έμεινε άφωνος όταν είδε ότι το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες ευρώ.




Πολλοί θα αναρωτιούνται ίσως εάν όντως η νομοθεσία προβλέπει ένα τόσο υψηλό πρόστιμο για ποδηλάτες που περνούν με «κόκκινο»... Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ο ΚΟΚ δεν διαχωρίζει τα ποδήλατα από τις μοτοσικλέτες, αλλά τα θεωρεί όλα ως δίκυκλα και επιβάλλει τα ίδια πρόστιμα σε σοβαρές παραβάσεις, όπως είναι η διέλευση με «κόκκινο». 

Στη συγκεκριμένη παραβίαση, το πρόστιμο είναι πάντα το ίδιο είτε οδηγείς φορτηγό, είτε ποδήλατο. Η μόνη περίπτωση να τη «γλιτώσει» ένας ο ποδηλάτης είναι αν κατεβεί από την σέλα και περάσει περπατώντας, οπότε θεωρείται πεζός.
Πηγη: www.protothema.gr