Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Από 14 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»


Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, αρχίζουν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».



Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται, ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θεσπίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της πρώτης φάσης του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», οι αιτήσεις αρχίζουν να υποβάλλονται την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 και οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση, μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2016.
Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας των Δήμων. Εναλλακτικά, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ.
Η εισοδηματική ενίσχυση (το επίδομα) καταβάλλεται, μηνιαίως, σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου εντός των πέντε τελευταίων ημερών κάθε μήνα.

Το δικαίωμα στην καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση και έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.
Για παράδειγμα, για όσους πολίτες υποβάλλουν αίτηση στις 18 Ιουλίου, το δικαίωμα στην εισοδηματική ενίσχυση θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο και θα λάβουν πέντε πληρωμές (Αύγουστος-Δεκέμβριος), ενώ για όσους υποβάλλουν αίτηση τον Οκτώβριο, το δικαίωμα θα ξεκινήσει από το Νοέμβριο και θα λάβουν δύο πληρωμές (Νοέμβριος-Δεκέμβριος). Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα, από τις αρχές του 2017.