Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Έλληνας οδηγός λεωφορείου καταγράφει σε βίντεο την απελπιστική κατάσταση που ζει κάθε μέρα.


Όπως μεταδίδε το noupoulive.gr το πρόβλημα με την συχνότητα των δρομολογίων των λεωφορείων είναι γνωστό, το αδιαχώρητο όμως γίνεται καθημερινά στη γραμμή Ελληνικό – Σαρωνίδα καθώς οι πολίτες θέλουν να κατευθυνθούν προς την Βουλιαγμένη για να μπορέσουν να πάνε σε κάποια παραλία να κάνουν το μπάνιο τους και κυριολεκτικά δεν χωράνε στο λεωφορείο.

Παρά την αυξημένη ανάγκη για δρομολόγια τους καλοκαιρινούς μήνες οι υπεύθυνοι δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή μετακίνηση των πολιτών, αντιθέτως μειώνουν δρομολόγια και οδηγούς για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών.






Η αραίωση των δρομολογίων, λόγω καλοκαιριού, έρχεται να κάνει ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση ιδιαίτερα σε όσους χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Ο γηρασμένος στόλος και οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν επιτρέπουν την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων κατά την εκτέλεση των κανονικών δρομολογίων.

Αναγνώστης μας και οδηγός λεωφορείου στο συγκεκριμένο δρομολόγιο επικοινώνησε μαζί μας ώστε να δημοσιεύσουμε το βίντεο του και να μάθει ο κόσμος τι μεγάλη ευθύνη έχουν ως οδηγοί σε περίπτωση ατυχήματος παρά τα λίγα χρήματα που παίρνουν.

Επισημαίνει μάλιστα πως το ανώτατο όριο επιβατών στο λεωφορείο είναι 250 άτομα και οι οδηγοί το ξεπερνάνε με σκοπό να εξυπηρετήσουν όσους περισσότερους πολίτες μπορούν, αλλά είναι θέμα χρόνου να γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα αν συνεχιστούν αυτές οι απαράδεκτες συχνότητες δρομολογίων σε κύριες γραμμές λεωφορείων.

Δείτε το βίντεο





Πηγη: tilestwra.com