Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα



Πυροβολισμοί στην Άγκυρα, τανκς στους δρόμους και στο αεροδρόμιο Ατατούρκ - Στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις - Έκλεισαν δύο γέφυρες στον Βόσπορο - Οι Αρχές μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, ενώ έκλεισε και η κρατική τουρκική τηλεόραση.

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκιά όπου είναι σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ.



Οι αρχές μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, η κρατική τουρκική τηλεόραση έκλεισε, ενώ πριν από λίγο ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την εξουσία.

Επίσης, τανκς βρίσκονται στους δρόμους της Άγκυρας καθώς και στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχουν διακοπεί οι πτήσεις, ενώ στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Όλα αυτά ενώ νωρίτερα ακούγονταν πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μεταδίδει τώρα την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερντογάν βρίσκεται για διακοπές στην Αλικαρνασσό.




Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην χώρα, τονίζοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε πάντως πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως πραξικόπημα, αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων.
Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.

Τόνισε δε ότι όσοι ευθύνονται για τα γεγονότα, θα πληρώσουν το τίμημα. 
Πηγη: protothema.gr - koutipandoras.gr