Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων στο Ενυδρείο Κρήτης, μαγεύουν τους επισκέπτες του! (ΦΩΤΟ)


Εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του «Θαλασσόκοσμου» η έκθεση με τα αντίγραφα σπουδαίων τεχνολογικών εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, που φιλοξενείται στο Ενυδρείο Κρήτης.

Πρόκειται για μια μοναδική έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, που  έχει δημιουργηθεί από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά, το οποίο λειτουργεί στο Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
Λειτουργικά ομοιώματα εξαιρετικών εφευρέσεων, μηχανισμών και επινοήσεων των αρχαίων Ελλήνων δημιουργήθηκαν κατόπιν πολύχρονης ενδελεχούς έρευνας και μελέτης της αρχαιοελληνικής, λατινικής κι αραβικής γραμματείας, των αγγειογραφικών πληροφοριών και των ελάχιστων σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων!



Η αρχή της ατμομηχανής, αυτοματοποιημένα ρολόγια και ξυπνητήρια, αυτοκινούμενα κουκλοθέατρα και «κινηματογράφοι», λειτουργικά ρομπότ, αστρονομικά και μετρικά όργανα ακριβείας, ανυψωτικά μηχανήματα, ευφυείς μηχανές με κερματοδέκτη και κρυπτογραφημένοι τρόποι επικοινωνίας απαριθμούν μόνο μερικές από τις επινοήσεις του αρχαίου Ελληνισμού.
Σε μία προσπάθεια ανάδειξης αυτής της άγνωστης πτυχής του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, το Ενυδρείο Κρήτης φιλοξενεί 25 πιστά αντίγραφα των συναρπαστικών αυτών εφευρέσεων.



Ο επισκέπτης, με τη βοήθεια πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού και ξεναγών έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει την υψηλής στάθμης τεχνολογία της εποχής και να αντιληφθεί ότι  η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας!
Η έκθεση θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.











πηγη: pancreta.gr