Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από την Τράπεζα Πειραιώς



Σε μια πρωτοφανή πρωτοβουλία... προχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο ανακούφιση των οφειλετών-πελατών... ης που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα εξαιτίας της κρίσης.


Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε nπρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της. 
Συγκεκριμένα:







1. Διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Πιστωτικές Κάρτες.

2. Παγώνει τα Στεγαστικά Δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.

Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται όσοι έχουν ενταχθεί στο Νόμο 4320/2015, τον νόμο της παρούσας κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση.

Όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο Νόμο.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.

Ποιους αφορά η διαγραφή χρεών;



Ο νόμος 4320/2015 ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και είναι ο νόμος για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής

κρίσης με τις διατάξεις του οποίου δίδεται δωρεάν ρεύμα, κουπόνια σίτισης και επίδομα ενοικίου σε όσους ζουν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας.

Για την υπαγωγή στο συγκεκριμένο νόμο υπάρχει όριο ετήσιου εισοδήματος. Αυτό ανέρχεται στα 2.400 ευρώ

για τα μεμονωμένα άτομα και στα 3.600 ευρώ για οικογένεια χωρίς εξαρτώμενα άτομα ή με ένα εξαρτώμενο άτομο (παιδί, γονιό κλπ).

Το όριο αυξάνεται κατά 600 ευρώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο άτομο και φτάνει τα 6.000 ευρώ για πέντε ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη.

Επίσης η συνολική φορολογητέα αξία ακινήτων εκείνων που θέλουν να ενταχθούν στον νόμο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 90.000 ευρώ, πλέον 15.000 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας και 10.000 ευρώ για κάθε ανήλικο.

Τέλος υπάρχει ανώτατο όριο της τάξης των 200.000 ευρώ.