Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Τα 7 συστατικά της τέλειας σχέσης



Το ζητούμενο σε κάθε σχέση είναι, όπως φαντάζεσαι, το πώς θα την διατηρήσεις τέλεια και ιδανική ειδικά όσο περνά ο καιρός. Να τι μπορείς να κάνεις για να πετύχει η συνταγή της σχέσης σου! 

Το ζητούμενο σε κάθε σχέση είναι, όπως φαντάζεσαι, το πώς θα την διατηρήσεις τέλεια και ιδανική ειδικά όσο περνά ο καιρός. Και μπορεί τους πρώτους μήνες να είστε μες τα μέλια και τα προβλήματα να μοιάζουν μικρά σαν πετραδάκια, έλα όμως που με τα χρόνια τα πετραδάκια γίνονται κοτρόνες ολόκληρες. Να τι μπορείς να κάνεις για να πετύχει η συνταγή της σχέσης σου!

Το ζητούμενο σε κάθε σχέση είναι, όπως φαντάζεσαι, το πώς θα την διατηρήσεις τέλεια και ιδανική όσο περνά ο καιρός. Σε μαγικά κόλπα και ματζούνια γιατρειά δεν θα βρεις, τα ευρώ σου στα μέντιουμ δεν προτείνουμε να τα φας, οπότε καλύτερα ν' ακολουθήσεις τη συνταγή της ιδανικής σχέσης που σου προτείνουμε!

Συστατικό πρώτο: μην προσπαθήσεις να τον αλλάξεις
Θυμάσαι τότε που έβρισκες πολύ χαριτωμένο τον τρόπο που πετούσε τα παπούτσια και τις κάλτσες του στο σαλόνι; Ή τότε που του μαγείρευες με χαρά και δεν σ' ένοιαζε που έπρεπε να πλύνεις και τα πιάτα κατόπιν; Τώρα ξαφνικά, και τα ρούχα του θέλεις να μαζεύει άψογα και τα πιάτα να πλένει. Βέβαια, οι ειδικοί που μελετούν τη συμπεριφορά των ανθρώπων, επιμένουν πως ο καλός σου δεν θα μεταμορφωθεί σε σχέση με το πώς τον γνώρισες. Το μόνο που μπορεί ν' αλλάξει είναι το πώς αντιδράς εσύ στις καταστάσεις αυτές. Αν θες να πλένει τα πιάτα, απλά αγόρασε ένα πλυντήριο και δείξτου πώς να βάζει μέσα τα λερωμένα για παράδειγμα! Και προς Θεού. Αν νομίζεις πως θα ξεπεράσει την λατρεία για την ομάδα του, πλανάσαι. Στα γήπεδα θα τρέχεις με το νυφικό.
Ποσοστό: 30% μερίδιο επιτυχίας στη συνταγή!
Συστατικό δεύτερο: γίνε ξεκάθαρη με τα θέλω σου
Έχεις ακούσει ξανά πως τ' αγόρια ούτε μαντικές ικανότητες διαθέτουν ούτε θα γίνουν εύκολα μέντιουμ για χάρη σου. Μην υποθέτεις ότι επειδή είστε χρόνια μαζί, εκείνος θα ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά τα θέλω σου. Αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο από εκείνον (ένα μονόπετρο, ένα ρομαντικό τριήμερο) ζήτα το, για να το πάρεις κάποια στιγμή.
Ποσοστό: 20% μερίδιο επιτυχίας στη συνταγή!
Συστατικό τρίτο: ούτε ένα ευχαριστώ!
Κάνε την ευγνωμοσύνη σου, συνήθεια. Μην ξεχνάς να του λες "ευχαριστώ" κάθε φορά που σου φέρνει ένα τριαντάφυλλο, που έρχεται να σε πάρει από τη δουλειά ή που σου φτιάχνει ένα ωραίο πρωινό. Η αναγνώριση της αγάπης και των πράξεών του, θα τον κάνει καλύτερο σύντροφο!
Ποσοστό: 10% μερίδιο επιτυχίας στη συνταγή!
Συστατικό τέταρτο: άφησέ τον να περνά χρόνο με τους κολλητούς
Καθένας χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό του. Το πρώτο και σοβαρότερο λάθος που κάνουμε εμείς τα θηλυκά, είναι πως μόλις τον βρούμε και τον δέσουμε τον ιδανικό, σπεύδουμε να τον απομακρύνουμε από τους φίλους του. Μην κάνεις το ίδιο λάθος κι εσύ. Δεν χρειάζεται να δείτε μαζί τον τελικό του Champions League! Εκείνη την ώρα, μπορείτε να κάνετε μαραθώνιο "Sex and the City" με τις δικές σου κολλητές.

Ποσοστό: 5% μερίδιο επιτυχίας στη συνταγή!
Συστατικό πέμπτο: ας είναι η πρώτη προτεραιότητα στη ζωή σου
Η διαρκής μάχη με το χρόνο που δίνεις, δεν θα πρέπει να επηρεάσει τις προτεραιότητές σου. Μην βάζεις τον αγαπημένο σου κάτω από τη δουλειά ή τις υποχρεώσεις. Βρες χρόνο που θα τον περνάτε δημιουργικά μαζί. Ακόμα και ένα κοινό ντους το βράδυ που γυρίζετε και οι δύο κουρασμένοι από τις δουλειές σας ή ένα μασάζ στην πονεμένη του πλατούλα, θα του ανοίξει τα μάτια για να δει πόσο ψηλά τον έχεις τοποθετήσει.
Ποσοστό: 5% μερίδιο επιτυχίας στη συνταγή!
Συστατικό έκτο: Περιποιήσου τον εαυτό σου
Παρόλο που δεν έχουμε όλες τον πολύτιμο χρόνο για να είμαστε στην τρίχα καθημερινά, το να προσέχεις την εμφάνισή σου μέσω της άσκησης, της υγιεινής διατροφής και της περιποίησης κορμιού, μαλλιών και προσώπου (πού και πού), θα σε κάνουν να διατηρήσεις την αυτοπεποίθηση πως μετράς ακόμα ως γυναίκα. Και όσο πιο σέξι νιώθεις, τόσο πιο σέξι θα σε βλέπει και ο καλός σου. Έπειτα, σταμάτα να του κάνεις τη δύσκολη. Το τακτικό σεξ είναι απαραίτητο και θα κρατήσει τη σχέση σας ζωντανή στον αιώνα τον άπαντα.
Ποσοστό: 20% μερίδιο επιτυχίας στη συνταγή!
Θέστε κανόνες και αξιοποιήστε το κάθε λεπτό
Α. Αν πάτε σινεμά κι εκείνος θέλει άλλη ταινία από εσένα, υιοθετήστε τον κανόνα "5-3-1". Ο ένας δίνει 5 επιλογές, ο άλλος δίνει την ψήφο του σε 2 από αυτές και ο πρώτος παίρνει την τελική απόφαση. Κάθε φορά, οι ρόλοι του πρώτου και δεύτερου μπορούν να ποικίλουν.
Β. Η ζήλια κάνει καλό και αξίζει να υπάρχει σε υγιή επίπεδα μέσα στη σχέση σας.
Γ. Βρείτε μια γωνιά στο σπίτι ή ένα δωμάτιο, όπου θα μπορείτε να κλείνεστε κάθε φορά που ο ένας δεν θα θέλει να βλέπει τον άλλο. Και όχι μόνο! Το δωμάτιο αυτό θα χρησιμεύει και ως χώρος χαλάρωσης, κάθε φορά που μπουχτίζετε. Εκεί θα μιλάς με τις ώρες στο τηλέφωνο με τις κολλητές, εκείνος θα μπορεί να παίζει ιντερνετικό πόκερ και όλοι θα είναι χαρούμενοι.
Δ. Μην τον επιπλήττεις με το παραμικρό και μην του γκρινιάζεις διαρκώς για μικροπράγματα.
Ε. Όταν μαγειρεύει ο ένας, ο άλλος θα πλένει τα πιάτα. Όταν σιδερώνει ο ένας, ο άλλος θα τα τοποθετεί στα συρτάρια. Η μοιρασιά των υποχρεώσεων κάνει τη φασίνα ευκολότερη.
Ποσοστό: 10% μερίδιο επιτυχίας στη συνταγή!
Πηγη: superfood.blogy.gr