Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

«Ξέρω πως θα είμαι χήρος πριν καν γίνω τριάντα»


Όταν ο 26χρονος Andy Bell θα ανταλλάσσει όρκους αιώνιας αγάπης με την σύντροφό του Anna Swabey, τον Σεπτέμβριο που θα παντρευτούν, θα ξέρει ήδη πως η φράση «μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει» περιγράφει κάτι που θα κληθεί πολύ σύντομα να αντιμετωπίσει- σε λιγότερο από δύο χρόνια.


Γιατί η μέλλουσα νύφη έχει όγκο στον εγκέφαλο και οι γιατροί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο ζωής. Ο 26χρονος από τη Βρετανία ζήτησε την αγαπημένη του σε γάμο τον περασμένο Δεκέμβριο, γνωρίζοντας ήδη πως ο κοινός βίος τους θα ήταν τραγικά σύντομος. Ήθελε όμως η Anna να γίνει γυναίκα του, έστω για το λίγο διάστημα που η ζωή θα τους το επέτρεπε.



Ο Andy ήξερε την κατάσταση της Anna όχι μόνο πριν κάνει την πρόταση γάμου αλλά πριν καν το πρώτο τους ραντεβού, αφού εκείνη τον είχε ενημερώσει ενώ μιλούσαν μέσω Tinder, πριν καν γνωριστούν από κοντά.







«Έχω μόλις τρία χρόνια ζωής, θα το καταλάβω αν δεν θέλεις να ιδωθούμε», του απάντησε όταν της ζήτησε να βρεθούν από κοντά. Αλλά ο Andy ήθελε πάντα να τη συναντήσει.
«Σοκαρίστηκα τόσο πολύ όταν διάβασα το μήνυμά της», αφηγείται, «ποιος περιμένει κάτι τέτοιο από ένα 24χρονο κορίτσι;
Αλλά για μένα αυτό δεν άλλαζε τίποτα, και πάλι ήθελα να τη γνωρίσω. Δεν είναι πως τη λυπάμαι και πως βγήκα μαζί της από οίκτο. Ένιωθα κάτι να με τραβά σε εκείνη, το ήξερα πως θα το μετάνιωνα αν δεν τη γνώριζα».



Λίγο μετά το πρώτο ραντεβού τους έγιναν ζευγάρι, «ήμαστε αχώριστοι, ήξερα πως είχαν γνωρίσει κάποιον πολύ ιδιαίτερο», λέει ο Andy. «Μιλούσαμε για την ασθένειά της, ήταν αδύνατο να ξεχάσει κανείς πως αυτό το πανέμορφο κορίτσι ήταν τόσο άρρωστο αλλά το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι μαζί της. Δεν με ένοιαζε για πόσο καιρό».

Ένα μήνα μετά τη γνωριμία τους ο Andy ήταν στο πλευρό της Anna σε νοσοκομείο του Λονδίνου καθώς ανάρρωνε από επέμβαση στον εγκέφαλο. Και το χρόνο που ακολούθησε τη βοήθησε ενώ υποβαλλόταν σε 12 γύρους χημειοθεραπείας.


«Δεν υπάρχει περίπτωση η Anna να γιατρευτεί αλλά οι γιατροί προσπαθούν να της προσφέρουν όσο περισσότερο χρόνο γίνεται», εξήγησε ο Andy.

«Η Anna είναι πολύ δυνατή αλλά υπάρχουν φορές που καταρρέει γιατί φοβάται το θάνατο, φοβάται να χάσει την προσωπικότητά της και τον έλεγχο του σώματός της, όσο η ασθένειά της θα επιδεινώνεται», συνέχισε. «Τότε νιώθω αδύναμος, θα έκανα τα πάντα να αλλάξουμε θέσεις και να πάρω το φόβο και τον πόνο μακριά της».


Το ζευγάρι σκοπεύει να παντρευτεί τον Σεπτέμβριο ενώπιον 160 συγγενών και φίλων. «Ξέρω πως θα είμαι χήρος πριν γίνω 30 αλλά το μόνο που θέλω είναι να γίνει γυναίκα μου, ανυπομονώ για εκείνη τη στιγμή», λέει ο Andy, «και παρότι ο γάμος είναι ένας ωραίος τρόπος να έχουμε κοινές αναμνήσεις, είναι μόνο μία μέρα. Το να παντρεύομαι όμως για μένα σημαίνει αφοσίωση στην Anna για την υπόλοιπη ζωή μας, όση κι αν είναι».

Πηγή: dailymail, κείμενο: newsbeast