Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Νόμιμη η παιδοφιλία στην Ολλανδία


ην ώρα που η Ολλανδία έχει αποφασίσει την οικονομική «εξόντωση» της ελληνικής- και όχι μόνο-οικονομίας και που στο παρελθόν ο υπουργός οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ είχε ζητήσει από τις Βρυξέλλες την εγκατάσταση μιας μόνιμης Τρόικας στην Αθήνα ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων που έχει υπογράψει η ελληνική πλευρά, οι Ολλανδοί φαίνεται ότι δεν μπορούν να βάλουν σε σειρά τα του «οίκου» τους. 


Σοκαριστική είναι η σημερινή απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου κατά την οποία νομιμοποιείται η ολλανδική οργάνωση παιδεραστών Martijn.



 

Η οργάνωση η οποία προωθεί την «αποδοχή από την κοινωνία» των «συναινετικών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, προτού διαλυθεί τον περασμένο Ιούνιο, δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου. «Το έργο της οργάνωσης αντιτίθεται στη δημόσια τάξη, όμως δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της κοινωνίας», εξήγησε το Εφετείο του Άρνεμ-Λόιβαρντεν στην ανακοίνωσή του. 

Το Εφετείο έκρινε ότι οι παλαιότερες καταδίκες ορισμένων μελών της οργάνωσης για κακοποίηση δεν μπορούν να συνδεθούν με την ίδια την οργάνωση, η οποία ουδέποτε διέπραξε εγκληματικές πράξεις. 

Τα κείμενα και οι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της είναι νόμιμα και επιπλέον ποτέ δεν δόθηκαν "συμβουλές" σε κάποιον για το πώς να αποκτήσει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά. 




Η δράση της οργάνωσης δεν μπορεί να οδηγήσει στη "διάλυση" της κοινωνίας μολονότι προωθεί ως "κάτι το συνηθισμένο" τη σεξουαλική επαφή με παιδιά, "μιλά θετικά για αυτές τις επαφές, ακόμη και τις εξυμνεί", σημειώνει το δικαστήριο. 

Διεκδικώντας το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης, ο πρόεδρος της οργάνωσης Μάρτιν Ουιτενμπόγκαρτ, είχε ασκήσει έφεση στην απαγόρευση και τη διάλυση της ομάδας του, την οποία είχε διατάξει τον περασμένο Ιούνιο το δικαστήριο του Άσεν. Ο Ουιτενμπόγκαρτ σχολίασε την απόφαση στο λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας: "Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πεφωτισμένοι δικαστές".
 
Ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Αντ φαν ντεν Μπεργκ καταδικάστηκε το 2011 σε φυλάκιση τριών ετών για κατοχή φωτογραφιών, ταινιών και περιοδικών παιδικής πορνογραφίας. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1982 και δηλώνει ότι στόχος της είναι να γίνουν αποδεκτές οι συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, αλλά αντιτίθεται κατηγορηματικά σε κάθε είδους κακοποίηση ανηλίκων.

Πηγή Πρώτο Θέμα - cityportal.gr