Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Με 21 μήνες ποινή φυλάκισης τιμωρήθηκε ο Μέσι!

Κατηγορίες για φοροδιαφυγή ύψους 4.100.000 ευρώ προς το ισπανικό δημόσιο αντιμετώπιζε ο Λιονέλ Μέσι μαζί με τον πατέρα του Χόρχε Οράσιο και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς για τους δύο άνδρες!

Αμφότεροι τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 21 μηνών, ωστόσο δεν θα δουν τον κόσμο πίσω από τα κάγκελα καθώς από τη στιγμή που η ποινή είναι κάτω από 24 μήνες, είναι εξαγοράσιμη.






Μετά από έλεγχο των οικονομικών του για τις αποδοχές της περιόδου 2007-2009, διαπιστώθηκε ότι ο Λιονέλ Μέσι είχε αποκρύψει σημαντικό ποσό από την εφορία.
Γεγονός για το οποίο ευθύνεται ο πατέρας του Χόρχε Οράσιο. Η φοροδιαφυγή ύψους 4.100.000 αφορούσε έσοδα από πώληση των δικαιωμάτων της εικόνας του Αργεντίνου σταρ σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Ο Λιονέλ Μέσι αντιμετώπισε κατηγορίες για συνέργεια και συναυτουργία σε απάτη, καλούμενος να αποδείξει ότι δεν είχε γνώση για τις ενέργειες του πατέρα του.
Ωστόσο ο δικαστής απέρριψε την εισήγηση του εισαγγελέα, με αποτέλεσμα την ποινή των 21 μηνών φυλάκισης, που έχει τον χαρακτήρα της εξαγοράσιμης.

Πηγη: sport24.gr