Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Επιστήμονες απέδειξαν πως είναι καλύτερα να είναι κανείς μόνος παρά σε μια τοξική σχέση.



Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν πως είναι καλύτερα να είσαι μόνος παρά να είσαι με τον λάθος άνθρωπο.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Family Psychology» και απέδειξε πως είναι καλύτερα να είναι κανείς μόνος παρά σε μια άσχημη σχέση, καθώς οι σχέσεις είναι σημαντικά συνδεδεμένες με τη σωματική και ψυχική μας υγεία.



Πριν φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης της Αμερικής, πέρασαν δύο χρόνια ακολουθώντας τις ζωές 200 νεαρών ενηλίκων που ήταν σε σοβαρές σχέσεις. Δεν είχε σημασία αν ήταν γάμος ή απλά μια στενή σχέση, μιας και τα δύο είδη επηρεάζουν την υγεία.
Πολλοί από εμάς πιστεύουμε πως είναι καλύτερα να βγαίνουμε με κάποιον, ακόμη κι αν δεν νιώθουμε εντελώς χαρούμενοι με αυτό το άτομο, με σκοπό να μην νιώθουμε μόνοι. Αλλά αποδεικνύεται πως αυτή η αιτιολογία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι σύντροφοι που νιώθουν άνετα σε μια σχέση, καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον και δεν καβγαδίζουν καθημερινά, έχουν καλύτερη υγεία. Σύμφωνα με την Ashley Barr, την επικεφαλής της συγγραφής της μελέτης, η έλλειψη σταθερότητας στις σχέσεις συνδέεται άμεσα με την κατάθλιψη, τον εθισμό στο αλκοόλ και τα προβλήματα υγείας γενικότερα.
Το ίδιο ερώτημα τέθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Psychosomatic Medicine». Εκεί δημοσιεύθηκαν ακόμη και συγκεκριμένα στοιχεία. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος που έχει συνεχώς καυγάδες με την/τον σύντροφό του, έχει υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσει καρδιοαγγειακά νοσήματα κατά 8,5% από κάποιον που ζει στην αγάπη και την αρμονία με την/τον σύντροφό του.
Οπότε σκεφτείτε την σχέση σας. Ίσως είναι ώρα να αλλάξετε κάτι και να δώσετε προσοχή στην υγεία σας;
Πηγη: koutsompola.gr