Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Το συγκλονιστικό γράμμα 11χρονου που αυτοκτόνησε λόγω bullying: «Μαμά, μπαμπά, δεν αντέχω να πηγαίνω άλλο στο σχολείο…»



Προκαλούν συγκλονισμό τα λόγια ενός 11χρονου που αποφάσισε να θέσει τέρμα στην ζωή του μετά από συνεχές, βάναυσο και επίμονο σχολικό εκφοβισμό που δεχόταν από συμμαθητές του.

Ο 11χρονος ο οποίος είχε δείξει σημάδια ότι έχει άρνηση να επιστρέψει στο σχολείο μετά από έντονο εκφοβισμό και πειράγματα που δεχόταν, αποφάσισε να θέσει τέρμα στην ζωή του πηδώντας στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας όπου διέμενε σε διαμέρισμα μαζί με τους γονείς του.


Εξάλλου, ο μικρός είχε γράψει κι ένα γράμμα στο οποίο ουσιαστικά επαναλάμβανε την κραυγή αγωνίας του που είχε ξανά διατυπώσει: «Μπαμπά, μαμά… ελπίζω μια μέρα να μπορέσετε να με μισείτε λίγο, λιγότερο. Δεν αντέχω να πηγαίνω στο σχολείο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το αποφύγω».
Ο Ντιέγκο έφυγε στο κενό από τον 5ο όροφο, αναζητώντας τον λυτρωμό στη Βίλα Βέρντε της Ισπανίας, θέτοντας τέρμα στην ζωούλα του που μόλις τώρα ξεκινούσε…
Προτού όμως προχωρήσει στο απονενοημένο του διάβημα ο 11χρονος μαθητής είχε με το γράμμα του προειδοποιήσει τους πάντες και κυρίως τους γονείς του, ωστόσο τελικά δεν έγινε κάτι προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κακό από την ρίζα του. Το γράμμα του 11χρονου πλέον το δημοσιοποιούν σήμερα οι γονείς του, αναζητώντας δικαίωση για τον γιο τους.
Το γράμμα του 11χρονου έχει συγκινήσει όσους άντεξαν να το διαβάσουν μέχρι τέλους… Ο μικρός Ντιέγκο αναφέρει: «Μπαμπά, με έμαθες είναι είμαι καλό άτομο και να κρατάω τις υποσχέσεις μου. Μαμά, με φρόντισες πολύ καλά και μου έδειξες πολλά μέρη… Παππού, ήσουν πάντα γενναιόδωρος μαζί μου και με πρόσεχες. Τάτα (η αδερφή του), υπέμεινες πολλά για χάρη μου».

Οι γονείς προέβησαν στην δημοσιοποίηση του γράμματος, προκειμένουν οι Αρχές να αναλάβουν δράση και να ξεκινήσουν τις έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο γιος τους οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Παράλληλα, διαμαρτύρονται καθώς, όπως αναφέρουν, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χωρίς να διερευνηθούν οι πιέσεις που δεχόταν ο μικρός στο σχολείο.
Οι γονείς του αδικοχαμένου μικρού, ονόματι Μανουέλ και Κάρμεν, απευθύνθηκαν και στην τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης και συγκεκριμένα στο τμήμα παιδείας ώστε να κατατεθεί αγωγή σε βάρος του σχολείου στο οποίο φοιτούσε ο γιος τους. Ωστόσο, ελάχιστα ήταν αυτά που έγιναν, από κάθε εμπλεκόμενη πλευρά, ώστε ο 11χρονος όσο ήταν εν ζωή να αλλάξει η φρικτή πραγματικότητα που βίωνε σε καθημερινή σχεδόν βάση.
ΠΗΓΗ: newsit.com.cy - babyradio.gr