Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Αδυνατίζουν και διώχνουν την πείνα. Οι 6 τροφές που προτείνουν οι διαιτολόγοι


Δες ποιες είναι οι τροφές που θα διώξουν την πείνα σου στη διάρκεια της ημέρας…

Μήλα: Μια νέα έρευνα έρχεται να μας πει πως ένα μήλο την ημέρα μπορεί να διώξει τα κιλάκια μακριά μας καθώς είναι γεμάτο φυτικές ίνες και ουρσολικό οξύ στη φλούδα του, το οποίο διατηρεί υγιή τη μυϊκή μάζα, αυξάνει το μεταβολισμό καθώς ενισχύει τις καύσεις και βοηθά ώστε να μην παίρνουμε εύκολα βάρος. Ένα μέτριο μήλο έχει 95 θερμίδες και 6 γρ. φυτικές ίνες. Φρόντισε να το φας όλο γιατί το ουρσολικό οξύ περιέχεται στη φλούδα.


Όσπρια: Τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβύθια διώχνουν την πείνα αμέσως γιατί είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνης και συστήνονται ανεπιφύλακτα σε καθημερινή βάση, καθώς χορταίνουν και είναι ανεπεξέργαστες τροφές που μεταβολίζονται πιο εύκολα από τον οργανισμό. Τα τελευταία χρόνια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε διατροφές για απώλεια βάρους.
Αυγά: Eρευνα έχει δείξει πως όταν οι άνθρωποι έτρωγαν αυγά για πρωινό, κατανάλωναν 438 θερμίδες λιγότερες όλη την υπόλοιπη μέρα. Βραστά είναι μια τέλεια λύση, όπως και μια ομελέτα με περισσότερα ασπράδια και λιγότερους κρόκους, που μπορεί να γίνει ακόμα πιο νόστιμη αν συνδυαστεί με λαχανικά όπως μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτες, ακόμα και ψιλοκομμένο κολοκύθι.


Γιαούρτι: Έρευνα έδειξε πως όσοι κατανάλωναν γιαούρτι σε καθημερινή βάση είχαν κατά 20% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν λιγότερο από 2 φορές την εβδομάδα γιαούρτι. Είναι νόστιμο, δροσερό, υγιεινό και ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Αν θελήσετε να το συνδυάσετε με φρούτα επιλέξτε ανανά ή μήλο, καθώς συνδυαστικά αποτελούν καλούς και εύπεπτους συνδυασμούς.

Μάνγκο: Αυτό το φρούτο δεν είναι μόνο πολύ νόστιμο, αλλά και εξαιρετικά φιλικό προς τον οργανισμό. Όσοι το βάζουν στη διατροφή τους τείνουν να τρώνε λιγότερο στη διάρκεια της ημέρας και έχουν καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει. Οι λάτρεις του μάνγκο που το εντάσουν στην καθημερινή διατροφή τους, σύμφωνα με έρευνες συνήθως δεν έχουν τάση να παίρνουν κιλά. Ένα φλιτζάνι μάνγκο έχει μόλις 100 θερμίδες και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες.
Φιστίκια: Παρόλο που τα φιστίκια έχουν αρκετές θερμίδες βοηθούν στην καταπολέμηση της πείνας, ενώ οι θερμίδες τους είναι καλές -με την έννοια πως μεταβολίζονται εύκολα από τον οργανισμό. Επιλέξτε τα ανάλατα (το αλάτι κάνει κατακρατήσεις) και αντικαταστείστε με αυτά κάποια σνακ μέσα στην ημέρα. Έρευνα έχει δείξει πως όσοι τρώνε φιστίκια είναι πιο αδύνατοι από εκείνους που δεν τρώνε.
Πηγη: vimaorthodoxias.gr