Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Τρισδιάστατη απεικόνιση του Δίσκου της Φαιστού


Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΤΕΙ Κρήτης με το Dennis Gabor College στην Ουγγαρία, αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Μηχανολογίας Ακριβείας και Αντίστροφης Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Κρήτης τρισδιάστατο γεωμετρικό μοντέλο για το δίσκο της Φαιστού.

Το τρισδιάστατο γεωμετρικό μοντέλο αναπτύχθηκε με τρισδιάστατη σάρωση (3d scanning) πιστού αντίγραφου του δίσκου της Φαιστού και χρήση τεχνολογιών Αντίστροφης Μηχανικής (Reverse Engineering).


Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια πρακτικής άσκησης στο εργαστήριο από του σπουδαστή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Στοιβακτάκη Μανώλη, υπό την επίβλεψη του διευθυντή του Εργαστηρίου Καθηγητή Νεκτάριου Βιδάκη (Δρ. Μηχανολόγου Μηχανικού) και του Επιστημονικού Συνεργάτη του Εργαστηρίου Μάρκου Πετούση (Δρ. Μηχανολόγου Μηχανικού).
Το τρισδιάστατο γεωμετρικό μοντέλο που αναπτύχθηκε πρόκειται να αξιοποιηθεί από το Dennis Gabor College σε διαδικτυακές εφαρμογές τεχνολογίας 3d και σε εφαρμογές πολυμέσων.
Μπορείτε να κατεβάσετε το τρισδιάστατο γεωμετρικό μοντέλο του δίσκου της Φαιστού σε μορφή αρχείου pdf U3d από το σύνδεσμο. Αν ανοίξετε το αρχείο με Acrobat Reader και πατήσετε πάνω στο σχέδιο, μπορείτε να κάνετε με το ποντίκι περιστροφή, ζοομ και αρκετούς άλλους χειρισμούς από το toolbar που ανοίγει. "
Πηγη: pancreta.gr