Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Απογοητευμένο το 87% των πολιτών από την κυβέρνηση.


Απογοητευμένοι δηλώνουν το 87% των Ελλήνων από τη λειτουργία της κυβέρνησης, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο που δημοσίευσε η Public Issue για τον Μάιο.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει πως στα…6 χρόνια που πέρασαν από το 2010, η εφαρμογή των Μνημονίων έβλαψε η χώρα:

Παράλληλα, σε ερώτηση για το χρέος της χώρας, το μεγαλύτερο ποσοστό (59%) εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές της για να πληρώσει μικρότερο μέρος του χρέους, ενώ το 26% εκτιμά πως η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει το χρέος και πρέπει να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς τους δανειστές της. Μόλις το 7% θεωρεί πως η χώρα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα του Μνημονίου και οφείλει να πληρώσει το χρέος της.
Σε ερώτηση για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στην προτίμηση βρίσκεται ο Βασίλης Λεβέντης, της Ένωσης Κεντρώων, δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η μεγαλύτερη αρνητική άποψη εκφράζεται στο πρόσωπο του Ν. Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής.
Το πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία δηλώνει πως κυρίως νιώθει “απογοήτευση”, “αηδία” και “οργή” απέναντι στην πολιτική, με το 82% των ερωτηθέντων να πιστεύει πως τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. Στην ίδια ερώτηση μόλις το 11% θεωρεί πως τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.
Το 75% αναφέρει πως αισθάνεται δυσαρεστημένο από τη ζωή που ζει σήμερα και μόλις το 25% ικανοποιημένο, ενώ σε ερώτηση για το μέλλον, το 84% του δείγματος δηλώνει “ανασφαλές”