Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

5 χρόνια μετά, ένας τυχερός του Τζόκερ λύνει τη σιωπή του...


Λίγες μέρες μετά την κλήρωση του Τζόκερ που έδωσε σε έναν υπερτυχερό 15.5 εκατομμύρια ευρώ, μια από τις σπάνιες περιπτώσεις νικητών του οποίου η ταυτότητα δεν κρατήθηκε μυστική, μίλησε και αφηγήθηκε το πώς θυμάται τη βραδιά που κέρδισε 5 εκατ. ευρώ, αλλά και όσα ακολούθησαν.

Ο πατέρας της τετραμελούς οικογένειας Γιάννης Χουβαρδάς που ζει στην Κάρπαθο, διασκέδαζε με φίλους στο καφενείο του νησιού την ώρα της κλήρωσης. «Είχε τζακ ποτ και κάθε φορά που είχε τζακ ποτ έπαιζα. Πάντα συμπληρώνω στο δελτίο το ίδιο σύστημα αυτό έκανα και εκείνη την ημέρα. Θυμάμαι είχα πάει με καλή ψυχολογία και πολύ καλή διάθεση» λέει ο τότε μεγάλος τυχερός που κέρδισε τα 5 εκατομμύρια ευρώ.


Όταν είδε τα μπαλάκια με τους αριθμούς να βγαίνουν από την κληρωτίδα παρέμεινε ψύχραιμος και λέει «Το τζόκερ σου αλλάζει τη ζωή αλλά αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο. Το μοτο λοιπόν “και αν σου κάτσει σου αλλάζει τη ζωή” δεν είναι και τόσο ειλικρινές αφού αυτό εξαρτάται από τον τυχερό. Αν το πολύ χρήμα δεν ξέρεις να το χειριστείς μπορεί να σε καταστρέψει. Ευτυχώς εγώ υπήρξα ψύχραιμος και πιστεύω σήμερα πως έκανα σωστές κινήσεις. Αν τα κερδίσει ένας φτωχός τότε ναι θα πω σου αλλάζει τη ζωή, αλλά και πάλι μπορεί το άφθονο χρήμα να σε οδηγήσει στην καταστροφή. Θυμάμαι πως εκείνη τη στιγμή μόνο κάποιοι φίλοι μου που ήταν μαζί μου στο καφενείο και παρακολουθούσαμε την κλήρωση έπαθαν σοκ και δεν το πίστευαν».

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο επιχειρηματίας ήταν να τηλεφωνήσει στη μητέρα του ενώ αμέσως μετά στη γυναίκα του που βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τα δυο τους παιδιά. Μετά διασκέδασε σε ένα μπαρ με τη γυναίκα του και περίμενε την επόμενη μέρα. Ο ίδιος αναφέρει πως τότε είχε πολλά χρέη καθώς η επιχείρησή του είχε δεχτεί το πλήγμα της κρίσης και είχε επιπλέον δανείσει και αρκετά χρήματα. Συνολικά τα χρέη του μαζί με τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία ήταν περίπου 700.000 ευρώ.

Η καθημερινότητα του Γιάννη Χουβαρδά ήταν διαφορετική πλέον, όπως και της οικογένειάς του. Εκεί που ήταν συνεχώς ανήσυχος και αγχωμένος πλέον έχει γίνει άλλος άνθρωπος. «Όταν έβλεπα τους τυχερούς αριθμούς να βγαίνουν από την κλήρωση και συνειδητοποίησα πως ήμουν νικητής παρακαλούσα να έχω κερδίσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο. Είχα παίξει σύστημα και δεν ήξερα αν το σύστημα θα μου έδινε όλο το ποσό. Όταν πλέον κατάλαβα πως θα έπαιρνα αυτά τα χρήματα ανακουφίστηκα. Τα χρέη που με έπνιγαν και το άγχος που με είχε κυριεύσει έφυγαν μονομιάς».

Με τα κέρδη, εξόφλησε τις οικονομικές οφειλές του, επένδυσε στην επιχείρησή του και έδωσε και σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. «Όταν μαθεύτηκαν τα νέα ήρθαν άνθρωποι και μου ζήτησαν. Έδωσα αλλά δεν μπορείς ποτέ να δώσεις σε όλους. Έδωσα εκεί που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Μεγάλες σπατάλες δεν έκανε και δεν ξόδεψε τα χρήματά του σε αυτοκίνητα, σκάφη ή σε είδη πολυτελείας. «Το 90% των ανθρώπων που κερδίζουν μεγάλα ποσό συνήθως τα ξοδεύουν και στη συνέχεια καταστρέφονται. Οι περισσότεροι τα ξοδεύουν σε κοσμήματα, αυτοκίνητα, ταξίδια και τα χρήματα εξαφανίζονται και γυρίζουν πάλι εκεί που ήταν. Πιστεύω πως το πολύ χρήμα μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή. Αλλά αυτό θα συμβαίνει ανάλογα και με το χαρακτήρα του ανθρώπου που τα κερδίζει».

Τα χρήματα τα πήρε μέσα σε λίγα 24ωρα από τον ΟΠΑΠ ενώ μέχρι και σήμερα συνηθίζει να παίζει σε μεγάλα τζακ ποτ του τζοκερ. «Ποτέ δεν ήμουν παθιασμένος με τον τζόγο έπαιζα πάντα με μέτρο και για τη διασκέδαση».
Πηγη: tro-ma-ktiko.blogspot.gr