Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ο ΟΦΗ κάνει την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών με τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)


στις 27 Μαΐου 1990 ο ΟΦΗ κάνει μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς κέρδιζε 4-5 τον Ολυμπιακό και ενώ έχανε στο 48ο λεπτό με 4-0!


Και ενώ οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί 10 ημέρες νωρίτερα στον τελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τον ΟΦΗ με 4-2,  σε ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι από βαθμολογικής πλευράς, ο ΟΦΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕ γιατί δικαιολογημένα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.


Το ρεκόρ που δεν έχει σπάσει μέχρι σήμερα και είναι απορίας άξιον αν θα σπάσει ποτέ – ιδιαίτερα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ίμρε Κόμορα κατάφεραν να προηγηθούν με 4-0 στο 48ο λεπτό, όμως ο ΟΦΗ κατάφερε να πετύχει 5 γκολ σε διάστημα 40 λεπτών και να κερδίσει το παιχνίδι που ναι μεν ήταν βαθμολογικά αδιάφορο όμως κατέτασσε την ομάδα του Ηρακλείου στο πάνθεον της ιστορίας.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι το 48′ με 4-0 χάρις σε γκολ των Ντέταρι, Μητρόπουλου, Κωφίδη, Τσιαντάκη και ενώ όλοι περίμεναν ότι ο ΟΦΗ θα διασυρόταν στο Φάληρο, ήρθε η μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Την αρχή έκανε ο Γιάννης Μαρινάκης που στο 51ο λεπτό μείωσε σε 4-1 ενώ εννέα λεπτά αργότερα ο Βέρα μείωνε σε 4-2. Όμως η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή και συνάμα πιο… γλυκιά αφού ο ΟΦΗ πετύχαινε 3 γκολ σε διάστημα 5 λεπτών (!!!). Στο 85′ ο Μπατσινίλας μείωνε σε 4-3, στο 87′ ο Βέρα ισοφάριζε σε 4-4 και στο 90′ ο Στέφανος Βάβουλας έδινε τη νίκη στον ΟΦΗ με σκορ 4-5!
Μια νίκη και ένα ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί μέχρι τώρα και είναι άγνωστο αν θα μπορέσει μια ομάδα στην Ελλάδα να το επαναλάβει και μάλιστα με αντίπαλο έναν εκ των τριών της Αθήνας…
Ολυμπιακός: Ράντος, Καραταΐδης, Αλεξίου, Παχατουρίδης, Ντέταρι (76΄ Χατζίδης), Μητρόπουλος, Τσαλουχίδης, Σαββίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης, Μουστακίδης.
ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Βάβουλας, Παπαδόπουλος, Πατεμτζής, Γκουλής, Τσίμπος, Βέρα, Νιόπλιας, Μαρινάκης Π. (46′ Παπαβασιλείου), Κάβουρας, Μαρινάκης Γ. (67′ Μπατσινίλας)
Πηγη: gentikoule.gr