Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Αγριεμένο σμήνος από 20.000 μέλισσες ακολούθησε αυτοκίνητο, για να σώσει τη βασίλισσα της κυψέλης (Photos)


Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, έμπλεξε δίχως να το καταλάβει. Έκλεισε μέσα στο πορτ μπαγκάζ μια μέλισσα. Όμως ήταν η βασίλισσα της κυψέλης και οι μέλισσες τον πήραν στο κυνήγι.


Ο ιδιοκτήτης του ασημί στέισον βάγκον, έκανε ανέμελα τη βόλτα του στην Αγγλική ύπαιθρο μαζί με την οικογένεια του. Κάποια στιγμή σε ένα ειδυλλιακό σημείο γεμάτο δέντρα, σταμάτησαν και έστρωσαν να κάνουν πικ-νικ.
Άνοιξε το πορτ μπαγκάζ και μετέφερε όλα τα απαραίτητα για το φαγητό. Πετσέτες, τραπεζομάντιλα, ταπεράκια… Έκλεισε το πορτ μπαγκάζ και απόλαυσε το πικ νικ. Δεν πρόσεξε όμως πως όταν έκλεινε την πόρτα, μέσα είχε εγκλωβίσει μια μέλισσα που την είχαν τραβήξει οι μυρωδιές.

Στην επιστροφή όλη η οικογένεια ήταν χαρούμενη αφού είχε περάσει ιδανικά. Δεν είχαν κάνει πολλά μέτρα και άκουσαν ένα επίμονο χαμηλό βουητό, αλλά δεν πήγε το μυαλό τους πως μέσα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που δεν επικοινωνεί με την καμπίνα των επιβατών, είχε εγκλωβιστεί μια βασίλισσα κυψέλης.
Κάποια στιγμή σε μια στάση, αποφάσισε να κοιτάξει πίσω να δει τι θόρυβος ήταν εκείνο το συνεχές βουητό. Μόλις άνοιξε το πορτ μπαγκάζ είδε τη βασίλισσα μισοζαλισμένη. Πήρε ένα χαρτόνι και επιχείρησε να την εκδιώξει βίαια. Αυτό ήταν το λάθος του.
Νόμιζε ότι την έδιωξε, αλλά το έντομο δεν είχε φύγει. Το αντίθετο. Μέσω ενός πολύπλοκου μηχανισμού επικοινωνίας των μελισσών, σε συνδυασμό με τις φερομόνες η βασίλισσα ειδοποίησε την κυψέλη ότι κινδυνεύει.


Ο ιδιοκτήτης μπήκε πάλι στο αυτοκίνητο και συνέχισε να οδηγεί. Τότε είδε κάτι στον καθρέπτη του που τον τρόμαξε. Ένα σκούρο σύννεφο λίγο παραπίσω τον ακολουθούσε συνεχώς. Δεν ήταν όμως σύννεφο, αλλά ένα σμήνος από 20.000 μέλισσες έτοιμες να θυσιαστούν και να σώσουν τη βασίλισσα τους.
Έφτασε στον προορισμό του, κλείδωσε το αυτοκίνητο και έφυγε. Ύστερα από λίγη ώρα το «σύννεφο» εντόπισε το σταθμευμένο όχημα και κυριολεκτικά έπεσε επάνω του. Άρχισε να δημιουργεί μια νέα κυψέλη γύρω από την εγκλωβισμένη βασίλισσα.
Την επόμενη μέρα το όχημα είχε καλυφτεί από 20.000 μέλισσες. Ο ιδιοκτήτης άφαντος. Οι αρχές αναγκάστηκαν να καλέσουν ένα μελισσοκόμο για να δώσει τη λύση. Κάτι που έκανε αφού πρώτα εισέπραξε καμιά 10αριά τσιμπήματα. 
Πηγη: www.topontiki.gr