Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Έβαλαν Κάμερες σε Σχολικό Κυλικείό για να δουν Πως Φτιάχνονται τα Φαγητά των Παιδιών. Θα Μείνετε Άφωνοι…



Εάν έχετε φοιτήσει σε ένα δημόσιο σχολείο τις τελευταίες δεκαετίες, πιθανώς μόνο και μόνο η σκέψη του μεσημεριανού στις εγκαταστάσεις του να σας κάνει να ανατριχιάζετε.
Μπαγιάτικες κοτομπουκιές, νερωμένος πουρές και παράξενες μάζες που μάλλον είναι φαγητό.
Όπως έχουμε δει στην Ιαπωνία και τη Γαλλία, άλλες χώρες έχουν διαφορετική προσέγγιση στο σχολικό φαγητό από ότι στην Ελλάδα. Η μόνη ανησυχία εδώ φαίνεται να είναι το κόστος, ενώ στην Σουηδία, τα σχολεία καταφέρνουν να ισορροπήσουν το κόστος με την ποιότητα.

Η Annelie Lindeberg δουλεύει σε σχολική κουζίνα στη Σουηδία. Ξέρει τα ονόματα όλων των μαθητών. Παίρνει ακόμα και μικρές ομάδες παιδιών για να τους δείξει από που προέρχεται το φαγητό τους. Συνοδεύει παιδιά ακόμα για να γνωρίσουν τον ψαρά που φέρνει τα φρέσκα ψάρια.
Αυτό κάνει τους μαθητές να είναι ευγνώμονες για την σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να γεμίσουν τα στομάχια τους. Φανταστείτε κάθε Έλληνας μαθητής να έπρεπε να γνωρίσει τον αγρότη που παρήγαγε τα λαχανικά που θα φάει.
Εκεί κάθε γεύμα γίνεται από την αρχή, όχι ξεπαγωμένο από μία παγωμένη σακούλα η ζεσταμένο από μία κονσέρβα. Οι υπάλληλοι στις σχολικές αυτές εγκαταστάσεις είναι αφοσιωμένοι στην δουλειά τους και στόχο έχουν να δείξουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της προέλευσής της!

Πηγη: allspicynews.gr